Πεντέλη: Η στιγμή που εθελοντές απεγκλωβίζουν σκύλο από φλεγόμενο οικόπεδο
Κοινωνία

Πεντέλη: Η στιγμή που εθελοντές απεγκλωβίζουν σκύλο από φλεγόμενο οικόπεδο

Πεντέλη: Η στιγμή που εθελοντές απεγκλωβίζουν σκύλο από φλεγόμενο οικόπεδο

Η έκκληση σε κάθε μεγάλη πυρκαγιά από τις φιλοζωικές οργανώσεις είναι πάντα μία: μην αφήνετε πίσω τα κατοικίδια.  Το ίδιο συνέβη και στην Πεντέλη όπου η κινητοποίηση ήταν μεγάλη για να σωθούν τα ζώα.

Μάλιστα το Dog’s voice όπως και στις φωτιές της Βαρυμπόμπης έχει στήσει κέντρο επιχειρήσεων στο Γαλάτσι και με διαρκή ροή φωτογραφίζει σκυλιά και ανεβάζει φωτογραφίες ώστε να τα δουν οι ιδιοκτήτες τους.

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη αυτή την τόσο δύσκολή κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά σε συνεργασία με τον οργανισμό Dog Voice και με τους ΕΚΕ (Εθελοντές Κτηνιάτρους Ελλάδος) με το στήσιμο του μηχανισμού κρίσεων.

Πάρα πολλοί εθελοντές από οργανισμούς και μεμονωμένοι εθελοντές στις περιοχές παλεύουν να σώσουν όσα ζώα μπορούν και μεταφέρουν σε κτηνιατρικές κλινικές, όπως είπε η κ. Δημοπούλου.

Δυστυχώς, εγκαταλείφθηκαν πάρα πολλά ζώα που κάποια από αυτά ήταν αλυσοδεμένα αναφέρει η κ. Δημοπούλου.

Όσα ζώα βρεθούν μεταφέρονται στην κλινική Vets for life στην Μαραθώνος και στη πορεία στον Δήμο Γαλατσίου στο Λατώ, είπε.

Μια τέτοια περίπτωση κατέγραψε η κάμερα της Ευρωκίνησης που ήταν παρούσα σε έναν απεγκλωβισμό ενός ροτβάιλερ από φλεγόμενο οίκημα και οικόπεδο.

Ο σκύλος αν και τρομαγμένος συνεργάστηκε με τους ανθρώπους που τον πήραν από το σημείο όπου υπήρχε ακόμα φλόγα για να τον μεταφέρουν κάπου με ασφάλεια.