Πέθανε η φάλαινα του Αλίμου –Εντοπίστηκε από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας
Κοινωνία

Πέθανε η φάλαινα του Αλίμου –Εντοπίστηκε από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας

Πέθανε η φάλαινα του Αλίμου –Εντοπίστηκε από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας

Δεν επιβίωσε τελικά ο ζιφιός

Άσχημα είναι τα νέα που αφορούν τον ζιφιό που βρέθηκε στα ρηχά της παραλίας Αλίμου πριν από μία εβδομάδα περίπου.

Παρά το γεγονός πως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ο «Σωτήρης» όπως τον ονόμασαν οι εθελοντές δεν τα κατάφερε κι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Το άψυχο σώμα του θηλαστικού, βρέθηκε σήμερα το πρωί από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας, στα παράλια της Χερσονήσου Κυνόσουρα, στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου “Live News” θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, καθώς όπως κατήγγειλε το ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος», υπήρξαν κάποιες ολιγωρίες κι ένας κακός χειρισμός στην προσπάθεια διάσωσης της φάλαινας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ινστιτούτο δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία ενόχληση στον ζιφιό, ενώ και ο ορός που χρησιμοποιήθηκε ήταν λίγος σε σχέση με τις ανάγκες του ζώου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε:

«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν από την προηγούμενη Παρασκευή οι δύτες του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι, νοσηλευτές και εθελοντές, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της καθηγήτριας κυρίας Κομνηνού, να κρατήσουν το τραυματισμένο και αδύναμο θηλαστικό στη ζωή, δυστυχώς η νεαρή φάλαινα δεν τα κατάφερε.

Γνωρίζαμε από τις πρώτες κλινικές και αιματολογικές εξετάσεις που είχαν διενεργηθεί στο κήτος, ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά, κάναμε ωστόσο ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το σώσουμε».