Πόλο ανδρών: Στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου η Εθνική
Κοινωνία

Πόλο ανδρών: Στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου η Εθνική

Πόλο ανδρών: Στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου η Εθνική

Στις οκτώ καλύτερες ομάδας του κόσμου με «αμερικάνικη βίζα» πέρασε η Εθνική ομάδα, κερδίζοντας σε ένα ματς για πολύ γερά στομάχια την ομάδα των ΗΠΑ με 11-9.

Η ελληνική ομάδα έβαλε τις βάσεις με την πολύ καλή της άμυνα και πήρε τα «κλειδιά» του αγώνα χάρις τις επιθετικές αρετές των πιο ποιοτικών της παικτών και θα βρεθεί για πολλοστή φορά στην κορυφαία οκτάδα του πλανήτη, με στόχο τώρα μια πρόκριση στην ζώνη των μεταλλίων, αν καταφέρει να περάσει και την προσεχή αντίπαλό της την ερχόμενη Τρίτη (18:30 τοπική-12:30 Ελλάδας απευθείας ΕΡΤSports), που είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια.

Το παιχνίδι κόντρα στους Αμερικανούς φαινόταν ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κι όντως αποδείχθηκε. Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, από την πισίνα είχε βγει νικήτρια η Αυστραλία, που άφησε έξω το Μαυροβούνιο αποκλείοντάς το στην διαδικασία των πέναλτι με 13-11.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ουντόβισιτς μπήκε με φόρα στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί 4-2 της Εθνικής μας, η οποία έχασε πολύ γρήγορα τον Αργυρόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε με αντικατάσταση 2:31 πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου για αντιαθλητικό παιχνίδι σε αντίπαλό του. Η απάντηση της Εθνικής μας ωστόσο ήταν άμεση και με ένα σερί 4-0 πέρασε αυτή στο «τιμόνι» με δύο γκολ διαφορά (6-4), 3.49 πριν το ημίχρονο. Και πάλι όμως οι Αμερικανοί με δύο τέρματα στον παίκτη παραπάνω έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 6-6. Ισόπαλο 8-8 τελείωσε και το τρίτο οκτάλεπτο, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από δύο φορές.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Εθνική κατάφερε να βγεί αλώβητη από διπλό παραπάνω που κέρδισαν οι Αμερικανοί, χάρις την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία και τις καίριες αποκρούσεις του Ζερδεβά, που ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα έχασε τον Δερβίση που συμπλήρωσε τρεις ποινές και τον Γούνα που έφυγε με αντικατάσταση κι αυτός για αντιαθλητικό παίξιμο.

Με την ψυχολογία στο μέρος της σημείωσε δύο γκολ με τη βολίδα του Γεννηδουνιά και τον Σκουμπάκη σε παίκτη παραπάνω, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων (10-8) σε ένα καθοριστικό σημείο, 2.59 πριν το τέλος. Το τέρμα του Χούπερ αναθάρρησε για λίγο τους αντιπάλους μας, αλλά ήρθε και πάλι ο Ντίνος Γεννηδουνιάς, που ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας, για να πετύχει το 11-9 και να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους «8».

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-2, 3-1

Ελλάδα: Γεννηδουνιάς 4, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Κολόμβος 1, Φουντούλης 1, Σκουμπάκης 1

ΗΠΑ: Χούπερ 2, Χάλοκ 2, Ντάμπ 2, Μπόουερ 1, Κούπιντο 1, Όμπερτ 1

Πηγή: ΑΠΕ