Πρώην εθελόντρια – «Κιβωτός του Κόσμου»: «Άκουσα την πρεσβυτέρα να λέει σε παιδί ότι έχει ψυχολογικά και να το απειλεί»
Κοινωνία

Πρώην εθελόντρια – «Κιβωτός του Κόσμου»: «Άκουσα την πρεσβυτέρα να λέει σε παιδί ότι έχει ψυχολογικά και να το απειλεί»

Πρώην εθελόντρια – «Κιβωτός του Κόσμου»: «Άκουσα την πρεσβυτέρα να λέει σε παιδί ότι έχει ψυχολογικά και να το απειλεί»

Πρώην εθελόντρια μιλά για τα όσα βίωσε στην δομή

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ζωντανά πρώην εθελόντρια της δομής Κόνιτσας με αφορμή τις δηλώσεις για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Η ίδια παραδέχτηκε ότι είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ωστόσο δεν μπορούσε να διανοηθεί τα όσα της εξομολογήθηκαν τα παιδιά.

Ώσπου βρέθηκε μάρτυρας ενός περιστατικού δια του τηλεφώνου, με την πρεσβυτέρα να απειλεί ένα παιδί με τιμωρίες και να του λέει ότι έχει ψυχολογικά.

«Αυτό ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια όταν διάφοροι παιδαγωγοί ρωτούσαν εάν μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν σε κάποιες δράσεις. Με όλη μου την καρδιά και τη χαρά τους δέχτηκα και θέλω να προσφέρω όσο μπορώ. Με τα χρόνια αναπτύχθηκε μία όμορφη, φωτεινή σχέση και ένα πράγμα που παρατηρούσα είναι ότι τα παιδιά σταματούσαν, ερχόντουσαν άλλα. Υπήρχαν δικαιολογίες ότι πάνε σε άλλες δράσεις.

Τον περσινό Ιανουάριο επειδή δέχτηκε από την διοίκηση της συγκεκριμένης δομής απειλές, γινόντουσαν διάφορα τις τελευταίες μέρες και έλεγαν τα παιδιά ότι δεν περνάνε καλά και καταλάβαινα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ρωτούσα εάν πήγαν σχολείο, εάν έφαγαν και μου έλεγαν: “Τρώμε πάλι τα ίδια, μας κρατάνε μέσα”. Αφού συνέβησαν όλα αυτά και υπήρχε αναμπουμπούλα και δέχτηκα την απειλή ότι θα κινήσουν νομικές διαδικασίες και θα πάρουν τα παιδιά», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Τον πατέρα Αντώνιο τον είχα πετύχει τυχαία και μου έκανε εντύπωση το ακριβό αυτοκίνητο. Όταν είδα ποιος κατεβαίνει αισθάνθηκα παράξενα γιατί νομίζω ότι τέτοια αυτοκίνητα μόνο οι υπερπάμπλουτοι μπορούν να το έχουν. Ήταν περίπου πριν 1.5 χρόνο. Από ότι είπαν φίλοι και γνωστοί ότι τον έχουν δει με διάφορα αυτοκίνητα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι παιδαγωγοί συνόδευαν τα παιδιά, τα σταματούσαν από τα σχολεία, δεν τα άφηναν να έχουν επαφή με τα άλλα παιδιά των σχολείων.

Ένα από αυτά και άλλα αργότερα, ένιωθαν ότι οι άλλοι δεν θέλαμε να πιστέψουμε όλα αυτά. Δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί από τα λεγόμενά τους ότι συμβαίνουν πράγματα. Άκουσα την πρεσβυτέρα από ανοιχτή ακρόαση να λέει σε παιδί: “Μάλλον έχεις ψυχολογικά και αλίμονό σου εάν βγάλεις πράγματα παραπέρα και δεν θα ξέρεις τι σε περιμένει».