Ψευτογιατρός: Εκτός από βότανα θεράπευε και με… αρώματα
Κοινωνία

Ψευτογιατρός: Εκτός από βότανα θεράπευε και με… αρώματα

Ψευτογιατρός: Εκτός από βότανα θεράπευε και με… αρώματα

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες για τη δράση του γιατρού – μαϊμού που με τις εγκληματικές του πράξεις οδήγησε στον θάνατο ασθενείς που τον εμπιστεύτηκαν με την ίδια τους τη ζωή.

Νέα στοιχεία δείχνουν πως ανάμεσα στα εναλλακτικά γιατροσόφια του είχαν θέση ακόμα και αρώματα, τα οποία πρότεινε ως αγωγή στα ανύποπτα θύματά του.

Οδοντίατρος από την Κύπρο επισκέφθηκε το Άγιον Όρος πριν από περίπου 4 χρόνια για να προσευχηθεί για την καρκινοπαθή γυναίκα του. Εκεί, ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου του πρότεινε τον κορυφαίο γιατρό που έκανε θαύματα και αμέσως επικοινώνησε μαζί του.

Παρά την αρχική δυσπιστία του στις ιδιόρρυθμες συμβουλές του ακολούθησε τις συστάσεις του κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του για να σωθεί η γυναίκα του.

Μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον δράστη και τον συνάδελφό τους:

“Του έδωσε έναν ορό, μας είπε, τον οποίο έπρεπε να τον λαμβάνει η γυναίκα του ως αγωγή. Όμως, ως οδοντίατρος αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κι έτσι έστειλε όπως μας ενημέρωσε αυτό το υγρό στο Γενικό Χημείο του κράτους για να δει τι περιέχει”.

Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα, αποκαλύφθηκε ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα περιλάμβανε αδρανείς αρωματικές ουσίες, δηλαδή νερό με ακίνδυνα αρώματα.

Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει μεγάλο κύκλο πελατών και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή μέσω μοναχών του Αγίου Όρους.

https://streamable.com/0tlyud