Πτώση Phantom: Συλλυπητήρια από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον 29χρονο Υποσμηναγό
Κοινωνία

Πτώση Phantom: Συλλυπητήρια από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον 29χρονο Υποσμηναγό

Πτώση Phantom: Συλλυπητήρια από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον 29χρονο Υποσμηναγό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, όταν το αεροσκάφος, στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης, κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή το πρωί.

Η Πρόεδρος ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των ερευνών για τον κυβερνήτη.

Το μαχητικό κατέπεσε στις 10.30 το πρωί, ενώ πετούσε με ζεύγος άλλο ένα αεροσκάφος ίδιου τύπου. Παρά τις αρχικές πληροφορίες, οι δύο χειριστές του μοιραίου αεροσκάφους δεν κατάφεραν- δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το μηχανισμό εκτίναξης των καθισμάτων τους. Τα μαχητικά εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση, κατά την οποία πετούσαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος -περίπου στα 500 πόδια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην επίμαχη περιοχή της πτώσης έσπευσαν εναέρια και θαλάσσια μέσα. Λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου Phantom. Περίπου στις 4 το απόγευμα, με επίσημη ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, έκανε γνωστό τον θάνατο του Μάριου- Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών» αναφέρεται.