Πυρκαγιά στην Κύπρο: Σε εξέλιξη οι φωτιές – Εκτός ελέγχου η εστία στους Ορείτες
Κοινωνία

Πυρκαγιά στην Κύπρο: Σε εξέλιξη οι φωτιές – Εκτός ελέγχου η εστία στους Ορείτες

Πυρκαγιά στην Κύπρο: Σε εξέλιξη οι φωτιές – Εκτός ελέγχου η εστία στους Ορείτες

Δύσκολες στιγμές για τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε ακτίνα 20 χλμ. μεταξύ Λεμεσού και Πάφου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Alphanews.live, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου η πυρκαγιά που άρχισε στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δοράς, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα στους Ορείτες, στη Δωρά και στην Αρχιμανδρίτα.

Η πυρκαγιά άρχισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 02:00 και αρχικά είχαν να αντιμετωπίσουν πενήντα εστίες σε μία ακτίνα έκτασης είκοσι χιλιομέτρων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το μέτωπο στους Ορείτες μαίνεται ανεξέλεγκτο λόγω αναζωπύρωσης, ενώ οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 150 άτομα του Τμήματος Δασών με 32 πυροσβεστικά οχήματα, 15 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 άτομα, 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 για εκκένωση της Πολιτικής Άμυνας με 30 άτομα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα,  5 εκσκαφείς, 2 προωθητές γαιών, 1 βυτιοφόρο, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.

Παρότι δεν κινδύνευσαν κατοικίες, κατόπιν αξιολόγησης της επικινδυνότητας, εκκενώθηκε το χωριό Δοράς. Οι κάτοικοι πλέον έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οικίες τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κοινοτάρχης Δοράς, κ. Νεόφυτος Παναγή, η εκκένωση άρχισε μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, οπότε και έγινε αντιληπτή η φωτιά.  «Είναι κακόβουλη η ζημιά» δήλωσε μετά βεβαιότητας.