Ανατροπή στην υπόθεση Ριχάρδου: Αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος
Κοινωνία

Ανατροπή στην υπόθεση Ριχάρδου: Αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος

Ανατροπή στην υπόθεση Ριχάρδου: Αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος

Απρόσμενη τροπή λαμβάνει η υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, αφού όπως όλα δείχνουν αποφυλακίζεται ο βασικός κατηγορούμενος, Ριχάρδος Μυλωνάς, μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές.

Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Αιτείται αποφυλάκισης ο Ριχάρδος

Με αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων καταθέτουν από το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον ενεχυροδανειστή.

Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανότητα εντός της ημέρας αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

Ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας - EUROKINISSI

Ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας – EUROKINISSI

Ο συνήγορος του Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Πρώτη Είδηση” της ΕΡΤ, εξήγησε ότι με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας και έχει κατατεθεί υπόμνημα στις εισαγγελικές αρχές σχετικά και προανήγγειλε την αποφυλάκιση του πελάτη του.