Ρόδος: Στον εισαγγελέα δύο νεαροί για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη
Κοινωνία

Ρόδος: Στον εισαγγελέα δύο νεαροί για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη

Ρόδος: Στον εισαγγελέα δύο νεαροί για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Πρόκειται για έναν 19χρονο Αλβανό, ο οποίος ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία και ένα 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος αρνείται μέχρι τώρα τα όσα του καταλογίζονται. Και οι δύο θεωρήθηκαν ύποπτοι από την πρώτη στιγμή, με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Το χρονικό της εξιχνίασης της δολοφονίας

Η σορός της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, φοιτήτριας στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών της Ρόδου, εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους στη Λίνδο, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες. Η κοπέλα βρέθηκε φορώντας μόνο τον στηθόδεσμό της.

Ο θάνατός της -που ως επίσημη αιτία προσδιορίζεται ο πνιγμός- τοποθετείται 48 ώρες πριν από την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018.

Είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της ενώ ο πατέρας της, αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου από όπου κατάγεται η κοπέλα, κλήθηκε για το δυσάρεστο έργο της αναγνώρισης. Η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο.

Αρχικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή» στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, προσήχθησαν τρία άτομα, που  γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της.

Μετά από έρευνες και εκτίμηση των ευρημάτων, οι αρχές έφθασαν στα ίχνη των δυο νεαρών όταν βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος «συνέλαβε» ένα λευκό βαν, το οποίο ανήκει στον πατέρα του Έλληνα κατηγορούμενου, να βρίσκεται καθ’ οδόν από σημείο κοντά στο σπίτι της άτυχης 21χρονης με επιβάτες την κοπέλα και τον Έλληνα.