Ρούλα Πισπιρίγκου: Στέλνει απαντήσεις διά του δικηγόρου της – Τι είπε για την κεταμίνη και τις αναζητήσεις της;
Κοινωνία

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στέλνει απαντήσεις διά του δικηγόρου της – Τι είπε για την κεταμίνη και τις αναζητήσεις της;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στέλνει απαντήσεις διά του δικηγόρου της – Τι είπε για την κεταμίνη και τις αναζητήσεις της;

Τι έκκληση απεύθυνε η οικογένεια;

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους παραχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως η πελάτισσά του δεν επιθυμεί να αναλωθεί σε αντιπαραβολή επιχειρημάτων μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρ΄όλα αυτά αναφέρθηκε σε ορισμένα ζητήματα που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα κατόπιν αιτήματος της 33χρονης.

Αναφορικά με την απάντηση που έχει δοθεί από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, που αφορούν ψηφιακές αναζητήσεις από τον λογαριασμό της κατηγορουμένους είναι σε τρεις άξονες η απάντηση της υπηρεσίας.

«Ο πρώτος είναι ότι δικαιώνεται ο ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την ουσία κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας και ακριβώς στον χρόνο κατά τον οποίο είχε δημοσιευτεί στα μέσα η σχετική είδηση για την ύπαρξη της θανατηφόρου ουσίας στις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού.

Το δεύτερο στοιχείο για αναζήτησή της με αναισθητικά φάρμακα και όχι ουσίες που προκαλούν θάνατο, δηλητήρια ή οτιδήποτε άλλο έχει ακουστεί. Η έρευνα έχει γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2022 και είναι το βράδυ της ημέρας, μέσα στην οποία η μικρή Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και η μητέρα αναζήτησε στο διαδίκτυο, ουσίες αναισθητικές που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, την κεταμίνη.

Ο τρίτος άξονας είναι ότι η αναζήτησή της αυτή, είχε ως συνέπεια την αποστολή, μέσω την ψηφιακής πλατφόρμας, σχετικών διαφημίσεων και δημοσιεύσεων με τον τρόπο του αναδυόμενου παραθύρου, για τα οποία είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την αποστολή τους από την πλατφόρμα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η ίδια η χρήστης, ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφτεί τις σχετικές σελίδες» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της 33χρονης λειτουργεί, σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή και η έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, η οποία αναφέρει ότι η κεταμίνη υπάρχει στην συγκεκριμένη παιδιατρική κλινική, σε τέσσερις διαφορετικές πτέρυγες, μια από τις οποίες είναι η ΜΕΘ.

Μάλιστα, η κεταμίνη γνωστοποιήθηκε ότι «υπάρχει διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι επειγουσών περιπτώσεων εκτάκτων αναγκών της ΜΕΘ και μάλιστα υπάρχει μόνιμα διαθέσιμη σε 5 φιαλίδια των 5 mg το καθένα, δηλαδή συνολική ποσότητα των 500 mg κεταμίνης, τα οποία με βάση τις καταθέσεις, τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας της ανάνηψης» πρόσθεσε.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αποσύρεται από το αίτημα αποφυλάκισής της δήλωσε:  «Αυτό δεν είναι ακριβές, η επιθυμία της υπάρχει και θα ασκηθεί μόλις θα είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν.

«Τέλος, για λογαριασμό της οικογένειας της κατηγορουμένης, απευθύνουμε έκκληση για σεβασμό των διατάξεων του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και για μη αναφορές σε άλλα συγγενικά της πρόσωπα».