Σάκης Κεχαγιόγλου: “Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βγει ο ήλιος από τη δύση παρά να μην προφυλακιστεί η εντολέας μου”
Κοινωνία

Σάκης Κεχαγιόγλου: “Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βγει ο ήλιος από τη δύση παρά να μην προφυλακιστεί η εντολέας μου”

Σάκης Κεχαγιόγλου: “Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βγει ο ήλιος από τη δύση παρά να μην προφυλακιστεί η εντολέας μου”

Τι απαντά σε όσα του καταλογίζουν ότι προσπαθεί να βγάλει την πελάτισσά του "τρελή";

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε στο “Καλύτερα δε γίνεται” για την 35χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι.

Η πελάτισσά του απολογείται στην Τρίτη το πρωί. “Χθες την επισκέφτηκα για 2,5 ώρες περίπου. Δεν είναι οι δικηγόροι για να κάνουν μαγικά. Για να τη βοηθήσω πρέπει να βοηθήσει η ίδια τον εαυτό της. Προκύπτουν κάποια στοιχεία ότι έχει κάποιους είδους εμπλοκή μέσα από κατασχεθέντα. Τι είδους όμως πρέπει να μου εξηγήσει η ίδια. Υπάρχει μια άρνηση αντιμετωπίσεως της πραγματικότητας. Είναι σαν να το έχει βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού της. Αυτή η άρνηση εξηγείται ενδεχομένως από το σοκ της συλλήψεως. Της είπα βοήθησέ με για να σε βοηθήσω”.

“Έχει να κοιμηθεί και να φάει 3 μερόνυχτα και συνεχίζει. Επειδή θέλω να προλάβω και κακόβουλα σχόλια αυτό είναι γνωστό και στην Αστυνομία. Είναι αντικειμενικό, δεν το λέω μόνο εγώ. Αντιλαμβάνεστε ποια είναι η ψυχολογική της κατάσταση. Έχει μία απόσταση από τα γεγονότα. Για να μπορέσει να υπάρξει μια ευπρεπής υπεράσπιση υπάρχει μια προϋπόθεση: πρέπει να λάβω απαντήσεις”.

Ο ποινικολόγος απάντησε στις αιτιάσεις ότι προσπαθεί να βγάλει την πελάτισσά του διαταραγμένη.

Ο κ. Κεχαγιόγλου εξήγησε ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται για κάθε αδίκημα και όπως τόνισε: “Αντιλαμβάνεστε ότι το εύρος των ποινών είναι τέτοιο που δεν υπάρχει κανένας λόγος η οποιαδήποτε υπεράσπιση να τη βγάλει τρελή. Αυτά είναι μακριά από μένα, δεν έχω κάνει την καριέρα μου βασιζόμενος σε αυτά τα φτηνά κολπάκια”.

“Το γεγονός ότι παίρνει μισό μπουκάλι βιτριόλι και το πετάει στα μούτρα μιας άλλης κοπέλας αυτό παραπέμπει σε ομαλή ψυχική κατάσταση; Δεν είναι διαταραγμένη αυτή η προσωπικότητα; Φοβάται η πολιτική αγωγή μήπως το συνδέσω με θέματα καταλογισμού και μειώσω την ποινή. Ξεχάστε το! Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Δεν ενδιαφέρει όμως το ψυχικό και ψυχολογικό υπόβαθρο αυτής της κοπέλας; Γιατί είναι ακραία η περίπτωση με το βιτριόλι. Έχουν περάσει δεκαετίες”.

https://streamable.com/xdqkit

Ο ποινικολόγος εξήγησε τις αναλογίες και τις διαφορές ανάμεσα σε “επικίνδυνη σωματική βλάβη” και “απόπειρα ανθρωποκτονίας” και όπως τόνισε

“Είναι τραγικό αυτό που συνέβη που κατεστράφη το πρόσωπο και ενδεχομένως και η ζωή αυτής της κοπέλας. Βέβαια είναι ζωντανή. Το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου είναι κατεστραμμένο αλλά πρέπει να έχουμε νομική ακρίβεια και να μην αντιμετωπίζουμε τα πράγματα κατά περίπτωση επειδή μια υπόθεση έλαβε τεράστια δημοσιότητα και απασχολεί την κοινή γνώμη ξαφνικά να αλλάξει η νομολογία. Κάνω μία πρόβλεψη ότι αυτή η κατηγορία δεν θα σταθεί στο ακροατήριο και για λόγους καθαρά νομικής ακρίβειας”.

“Δεν ανέφερε καν ούτε το όνομα της Ιωάννας, ούτε το πρόσωπο ούτε το περιστατικό”, είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

“Δεν είναι ο ρόλος μου ανακριτικός να πιέσω. Αν πει την αλήθεια είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί. Αυτό που δεν ανέχονται οι Αρχές είναι η κοροϊδία και της το έχω πει. Με αυτήν τη στάση είναι δεδομένη η προφυλάκισή της. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βγει ο ήλιος από τη δύση παρά να μην προφυλακιστεί η εντολέας μου”.

https://streamable.com/bl8crs