Σαρακοστή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνουμε σεξ
Κοινωνία

Σαρακοστή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνουμε σεξ

Σαρακοστή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνουμε σεξ

Ο αρχισυντάκτης του ekklisiaonline εξηγεί.

Την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής διανύουν οι πιστοί, η οποία χαρακτηρίζεται από τη νηστεία και την αποχή από ορισμένες τροφές, την εντατικοποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας προσευχής, την αυτοεξέταση, εξομολόγηση, προσωπική βελτίωση, μετάνοια, ελεημοσύνη και αποκατάσταση για τις αμαρτίες που διαπράχθηκαν.

Την περίοδο αυτή, οι πιστοί πέρα από τη νηστεία, απέχουν και από τις σαρκικές ορμές, ως εκ τούτου δεν έχουν σεξουαλικές επαφές, αν τηρούν τους ιερούς κανόνες.

Ο αρχισυντάκτης του ekklisiaonline, Ανδρέας Καραγιάννης, παρουσίασε στη «Super Κατερίνα» τον λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να κάνουμε σεξ τη Σαρακοστή.

«Εκτός από τη νηστεία, αυτό που λένε οι άγιοι Πατέρες και οι ιεροί κανόνες, υφίσταται και η εγκράτεια. Μέσα στην εγκράτεια αυτό το οποίο προκύπτει, είναι ότι στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, προφανώς δεν επιτρέπεται από την εκκλησία μας η μοιχεία. Για 40 μέρες, σύμφωνα με τους κανόνες, τα παντρεμένα ζευγάρια καλό θα ήταν να απέχουν ακόμα και αυτά, έτσι ώστε μετά να έρθουν σε επαφή με τον νυμφίο Χριστό. Για τα ελεύθερα δεν το συζητάμε καν…», είπε μεταξύ άλλων.