“Σάρωσε” η κακοκαιρία τη Βόρεια Ελλάδα
Κοινωνία

“Σάρωσε” η κακοκαιρία τη Βόρεια Ελλάδα

“Σάρωσε” η κακοκαιρία τη Βόρεια Ελλάδα

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα από το βράδυ της Πέμπτης, προκάλεσε δεκάδες προβλήματα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη και τα Τρίκαλα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι καταστροφές ήταν τεράστιες, ενώ στη συμπρωτεύουσα η Πυροσβεστική πραγματοποίησε εννέα διασώσεις.

Με βάση το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην Ευκαρπία κάτοικοι είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, ενώ έλαβε χώρα και επιχείρηση εγκλωβισμού σε μία μονοκατοικία, καθώς η στάθμη του νερού έφτασε το ένα μέτρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που είδαν έζησαν τον εφιάλτη, όλα έγιναν μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

Η ισχυρή καταιγίδα κατέστρεψε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες και παρέσυρε αυτοκίνητα. Στο μεταξύ, κάτοικοι της περιοχής κατηγορούν την πολιτεία καθώς τα σπίτια τους γέμισαν με λάσπη εξαιτίας ενός ρέμα της περιοχής που υπερχείλισε.

Το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

“Κάηκαν” καλλιέργειες στα Τρίκαλα

Στο χωριό Φανερωμένη των Τρικάλων η σφοδρή χαλαζόπτωση το βράδυ της Πέμπτης κατέστρεψε καλλιέργειες, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές καταστροφές.

Εικόνες καταστροφής είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλώντας θλίψη, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού το χαλάζι είχε σκεπάσει τους δρόμους και τις καλλιέργειες.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική τόσο σε βαμβακοκαλλιέργειες, όσο και σε αμπέλια, μποστάνια και χωράφια με καλαμπόκια.

Πηγή: Eurokinissi