Σε διαθεσιμότητα ταξίαρχος στην Πελοπόννησο –  Ρώτησε πολίτη στη Γορτυνία εάν έχει πολιτικό μέσο για να του στείλει πυροσβεστικό όχημα!
Κοινωνία

Σε διαθεσιμότητα ταξίαρχος στην Πελοπόννησο – Ρώτησε πολίτη στη Γορτυνία εάν έχει πολιτικό μέσο για να του στείλει πυροσβεστικό όχημα!

Σε διαθεσιμότητα ταξίαρχος στην Πελοπόννησο –  Ρώτησε πολίτη στη Γορτυνία εάν έχει πολιτικό μέσο για να του στείλει πυροσβεστικό όχημα!

Δεν έχει τέλος η ασυδοσία

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανώτερος αξιωματικός στην Πελοπόννησο, ο οποίος φέρεται να ρώτησε πολίτη, εάν έχει πολιτικό μέσο για να του στείλει πυροσβεστικό όχημα στο καιγόμενο σπίτι του.

Η αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται μετά από βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

https://streamable.com/0cdmc5

Σε αυτό, ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, μιλά σε δημοσιογράφους τοπικού καναλιού, αναφέροντας, ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας -τον οποίο κατονομάζει- με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος, τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Ανάλογες καταγγελίες έκαναν και κάτοικοι του οικισμού.

Ειδικότερα,  όπως θα ακούσετε, λέει ότι τηλεφώνησε στον αξιωματικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και του ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα να σώσει το σπίτι του. Εκείνος επικοινώνησε με την Πυροσβεστική που αρνήθηκε και τότε, πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία του πολίτη, τον ρώτησε εάν έχει κάποιο πολιτικό μέσο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, τις πρωινές ώρες, η οποία αναφέρει: «

Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εφημερίδα Θάρρος