Σε λευκό κλοιό η Αττική – Έντονη χιονόπτωση και μεγάλη προσοχή στους δρόμους
Κοινωνία

Σε λευκό κλοιό η Αττική – Έντονη χιονόπτωση και μεγάλη προσοχή στους δρόμους

Σε λευκό κλοιό η Αττική – Έντονη χιονόπτωση και μεγάλη προσοχή στους δρόμους

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μίλησε στο MEGA

Στα λευκά ντύθηκε η Αττική με τα χιόνια να φθάνουν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ως και τα νότια προάστια. Την ίδια στιγμή μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στους δρόμους, με πολλούς από αυτούς να είναι αδύνατον να τους περάσει κανείς.

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω της έντονης χιονόπτωσης, με αυτοκίνητα να είναι σταματημένα στα διόδια της Ελευσίνας, και η ταλαιπωρία μεγάλη, και η αστυνομία να διευκρινίζει πως η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες. Η κυκλοφορία διακόπηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, από την διασταύρωση με την οδό Αγίας Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα προς Γέρακα.

Επίσης πολλά είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με περιοχές να μένουν χωρίς ρεύμα. Λόγω επίσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε ανατολική και βόρεια Αττική αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί από τις 08:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ, ενώ οι πολίτες θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος αναφορικά με τα προβλήματα που έχει προξενήσει η κακοκαιρία στην κυκλοφορία των οχημάτων.

«Η ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου δεν είναι κλειστή, αλλά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι οδηγοί μπορούν να προχωρήσουν και μετά τα διόδια της Ελευσίνας αν έχουν αλυσίδες. Όποιος θέλει να κινηθεί προς την Κόρινθο καλύτερα να επιλέξει την Αττική οδό. Στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας υπάρχουν ενημερώσεις. Η παλιά εθνική είναι κλειστή», είπε ο κ. Χρονόπουλος.

«Στο ποτάμι υπάρχει κίνηση. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χρειάζονται χαμηλές ταχύτητες. Όλοι είμαστε στις επάλξεις ώστε να βοηθήσουμε τους οδηγούς και τους πολίτες. Σήμερα όλοι οι δρόμοι θέλουν προσοχή. Η ΕΟ Αθηνών – Λαμίας θα είναι κλειστή μέχρι τις επτά το απόγευμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα καταγράφει η κάμερα του MEGA που βρίσκεται στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου στα διόδια της Ελευσίνας, ο δρόμος παραμένει κλειστός.