Σεισμός στην Ελασσόνα: Τεράστιες ζημιές σε σπίτια – Σε πανικό οι κάτοικοι
Κοινωνία

Σεισμός στην Ελασσόνα: Τεράστιες ζημιές σε σπίτια – Σε πανικό οι κάτοικοι

Σεισμός στην Ελασσόνα: Τεράστιες ζημιές σε σπίτια – Σε πανικό οι κάτοικοι

«Χορός» 6 Ρίχτερ στην περιοχή - Κατέρρευσε εκκλησία - «Ήταν πιθανότατα ο βασικός σεισμός», λέει ο Λέκκας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής της Ελασσόνας μετά τη σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ που ταρακούνησε τους κατοίκους το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο σεισμός που είχε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στα χωριά της περιοχής και σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του ANT1, όποιο σπίτι ήταν από πλίνθους έχει πέσει, σκεπές σπιτιών κατέρρευσαν , τοίχοι γκρεμίστηκαν και από θαύμα δεν υπάρχουν θύματα.

Στο Μεσοχώρι η κεντρική εκκλησία, ο Άγιος Δημήτριος κατέρρευσε, ενώ ένα άτομα εγκλωβίστηκε ένα ηλικιωμένο άτομο με κινητικά προβλήματα. Στα χωριά Μαγούλα και Αμούρι, ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους.

https://streamable.com/811xx5

Την ίδια στιγμή, τα video από διάφορα σημεία κοντά στην περιοχή από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

https://streamable.com/9rcha1

Σκηνές σε γήπεδο στο Δαμάσι στήνει ο στρατός

Στο χωριό Δαμάσι ο στρατός έχει ξεκινήσει και στήνει σκηνές στο γήπεδο του χωριού για να περάσουν εκεί πολλές οικογένειες το βράδυ τους. Ο Δήμος έχει ναυλώσει και πούλμαν που θα μεταφέρουν όσες οικογένειες επιθυμούν σε τέσσερα ξενοδοχεία στα Τρίκαλα για να διανυκτερεύσουν εκεί.

Ταυτόχρονα, κάποιοι κάτοικοι σκέφτονται να κοιμηθούν στα αυτοκίνητά τους και άλλοι σε χωράφια και ανοιχτούς χώρους κάτω από τον φόβο των μεγάλων μετασεισμών που σημειώνονται στην περιοχή.

«Ήταν πιθανότατα ο βασικός σεισμός», λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας βρίσκεται στην περιοχή και ανέφερε: «Ήταν ένας σεισμός που ίδιου μεγέθους σεισμοί είχαν εκδηλωθεί στην περιοχή το 1724, το 1766 και το 1785. Έκτοτε στην περιοχή αυτή από το συγκεκριμένο ρήγμα του Τυρνάβου δεν είχαν εκδηλωθεί τόσο μεγάλος σεισμός. Στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις οι σεισμοί είχαν ένα μέγεθος 6 με 6,1 Ρίχτερ. Αυτό είναι σημαντικό γιατί λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία αυτά θεωρούμε πως με βάση το μέγεθος του σεισμού και τις μετασεισμικές δονήσεις είμαστε σε καλό δρόμο».

«Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός», ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας και επισήμανε: « Η μετασεισμική δραστηριότητα θα κρατήσει έναν με δυο μήνες. Οι σεισμοί θα είναι μικρότεροι και αραιότεροι όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες».

https://streamable.com/jljqnn

https://streamable.com/l7cw4f