Σεισμός 6,4 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Ζάκυνθο
Κοινωνία

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Ζάκυνθο

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Ζάκυνθο

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στη 01:54 ξημερώματα Παρασκευής. Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή 44χλμ ανοικτά της Ζακύνθου, στο Ιόνιο Πέλαγος. Προηγήθηκε άλλος σεισμός, εντάσεως 4,9 βαθμών, ενώ σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί. Ο βασικός σεισμός έγινε αισθητός στη Νότια Ιταλία, τη Μάλτα, ακόμη και στην Αλβανία και την πΓΔΜ.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτίρια και οδικό δίκτυο στο νησί. Αρκετοί από τους κατοίκους επέλεξαν να περάσουν το βράδυ έξω από το σπίτι, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση για αρκετές ώρες. Όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή, με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι ζημιές στο νησί ήταν «εξαιρετικά περιορισμένες», προσθέτοντας «ανησύχησα για τη νότια Ζάκυνθο, αλλά άντεξε η περιοχή». Ο ίδιος σημείωσε πως αν το επίκεντρο βρισκόταν πιο κοντά στο νησί, «θα είχαμε μεγάλα προβλήματα».

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε λιμενικές εγκαταστάσεις, καταστήματα και σπίτια, κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες.