Σοκ στη Ρόδο: 18χρονοι φέρονται ότι βίασαν τον 13χρονο αδελφό του ενός
Κοινωνία

Σοκ στη Ρόδο: 18χρονοι φέρονται ότι βίασαν τον 13χρονο αδελφό του ενός

Σοκ στη Ρόδο: 18χρονοι φέρονται ότι βίασαν τον 13χρονο αδελφό του ενός

Με νοητικά προβλήματα τα δύο αδέλφια

Σοκάρει η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ροδιακή” ένας 18χρονος και ένας συνομήλικος φίλος του φέρονται να βίασαν τον 13χρονο αδελφό του πρώτου.

Όλα ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι όταν η μητέρα των δύο αγοριών εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι ο 13χρονος γιος της που παρουσιάζει νοητικά προβλήματα, έπεσε θύμα βιασμού από τον μεγαλύτερο γιο της ο οποίος επίσης παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα.

Όπως είπε η μητέρα στους αστυνομικούς, οι δύο 18χρονοι μετέφεραν τον ανήλικο σε μία καλύβα και εκεί ο μεγαλύτερος αδελφός εξανάγκασε με τη βία τον ανήλικο σε γενετήσια πράξη αφού προηγουμένως τον βίασε.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η όλη αυτή πράξη φέρεται να καταγράφηκε από το κινητό του 18χρονου αδελφού.

Η μητέρα πρόσθεσε επίσης πως και πριν από ένα χρόνο ο ανήλικος γιος της είχε πέσει θύμα βιασμού από τον αδελφό του και το όλο περιστατικό είχε καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας.

Μετά την καταγγελία οι φερόμενοι ως δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και σχετικές έρευνες τόσο στα σπίτια των δύο 18χρονων όσο και στον χώρο που φέρονται να διαπράχθηκαν τα καταγγελθέντα, από όπου λήφθηκε υλικό το οποίο θα αποσταλεί για έρευνα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο 18χρονων, οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, όπου και τους ασκήθηκαν συνολικά επτά ποινικές διώξεις οι οποίες είναι οι εξής:

• Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
• Συνέργεια σε βιασμό
• Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που ο παθών συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι και τα 14 έτη
• Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας
• Ενδοοικογενειακή απειλή
• Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών
• Συνέργεια σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Στη δικογραφία εκτός από τους δύο 18χρονους φέρεται ως εμπλεκόμενος και ο ενήλικος – συγγενικό πρόσωπο των δύο αδελφών.

https://streamable.com/uam963

Τι ισχυρίζονται οι δύο 18χρονοι

Ο 18χρονος αδελφός αποδέχτηκε τις πράξεις του, ενώ ο 18χρονος φίλος του αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε πως πράγματι πήγαν στην καλύβα με τον συγκατηγορούμενό του, όπου και τους ακολούθησε ο 13χρονος.

Ο ίδιος είπε πως όταν εισήλθε στην καλύβα εκείνος, είδε τα δύο αδέλφια με κατεβασμένα παντελόνια, γελούσαν όλοι μαζί και στη συνέχεια έφυγε.

https://streamable.com/1rabeb