Σωτήρης Τσιόδρας: 20 νέα κρούσματα – 79 τα θύματα του κορονοϊού
Κοινωνία

Σωτήρης Τσιόδρας: 20 νέα κρούσματα – 79 τα θύματα του κορονοϊού

Σωτήρης Τσιόδρας: 20 νέα κρούσματα – 79 τα θύματα του κορονοϊού

Τι ανέφερε ο λοιμωξιολόγος;

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας έφτασαν τα 1.755 μετά από 20 νέα περιστατικά,ενώ οι νεκροί τους 79 σύμφωνα με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται 90 νοσούντες διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη ενώ όπως δήλωσε 361 κρούσματα από τον συνολικό αριθμό οφείλονται σε ταξιδιωτικό συσχετισμό.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 26.193 εργαστηριακοί έλεγχοι σε ασθενείς ενώ ο λοιμωξιολόγος τόνισε για ακόμη μια φορά ότι κανείς δεν έχει ανοσία στον ιό ακόμα και οι νέοι, γι΄αυτό δεν θα πρέπει να επαναπαύονται λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως επιστήμονες μελετούν το ενδεχόμενο κάποιοι ασθενείς να έχουν μεγαλύτερη γονιδιακή προδιάθεση στο να προσβληθούν τα κύτταρα των πνευμόνων τους από τον ιό σχετιζόμενη με το λεγόμενο “γονίδιο του υποδοχέα” που καθιστά πιο εύκολη ή πιο σύνθετη την επίδραση του ιού στο αναπνευστικό σύστημα.

Τέλος ευχαρίστησε δυο πολίτες, τον Σάββα από τη Βόρεια Ελλάδα και τον Ανδρέα από την Κρήτη, που πήραν το θάρρος μέσα στη γενικότερη φοβία των ημερών και δώρισαν μόσχευμα μυελού των οστών για εκείνους που παλεύουν για τη ζωή τους εν μέσω της πανδημίας.

https://streamable.com/49j53j