Σωτήρης Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Κοινωνία

Σωτήρης Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Διακόπτονται όλες οι πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε στην ενημέρωση Τύπου ότι το υπουργείο  προέβη σε απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν επαρκώς οι νοσοκομειακές μονάδες για την αντιμετώπισης της επιδημίας.

Επιπλέον, στα νοσοκομεία “Παμμακάριστος”, “Αγία Βαρβάρα”, “ΝΙΜΤΣ” και “Άττικα” θα νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19 ενώ ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την εξασφάλιση των απαραίτητων αναλωσίμων.

“Το εθνικό σύστημα υγείας ακόμα αντέχει. Είναι στο χέρι μας και κυρίως στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ακόμη, ευχαρίστησε την κινεζική κυβέρνηση για τη χείρα βοηθείας που έτεινε στην Ελλάδα με τις γενναιόδωρες δωρεές και τις προμήθειες που απέστειλε.

https://streamable.com/qltx4

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γνωστοποίησε 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 695, ενώ 17 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 114 με τους 35 εξ αυτών να βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδα εντατικής θεραπείας με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.

https://streamable.com/pfa53

Διευκρινήσεις για το μέτρο της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων έδωσε στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως οι προσπάθειες του περιορισμού συνεχίζονται εντατικά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως όσοι εργάζονται στον κλάδο των ΜΜΕ θα χρειάζονται ειδική κάρτα και βεβαίωση του εργοδότη όπου αντί για τις ώρες εργασίας θα αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που θα καλύπτουν.

Οι οδηγοί φορτηγών θα κινούνται με τη βεβαίωση του εργοδότη τους, καθώς και με δελτίο αποστολής ή κίνησης.

Επιπλέον, στα ταξί και στα Ι.Χ. πέραν του οδηγού επιτρέπεται να επιβαίνει ακόμα ένα άτομο, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει ασθενής που χρήζει βοηθείας, τότε θα είναι δυνατό να βρίσκονται 2 άτομα, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σχετικό έγγραφο που θα επιβεβαιώνει την κατάσταση του ασθενούς.

Εξαιρούνται για τα Ι.Χ. οι περιπτώσεις ανήλικων τέκνων, όπου στο αυτοκίνητο επιβαίνουν ο γονέας και 2 τέκνα.

Τέλος, από σήμερα τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ήδη από σήμερα έχουν ανασταλεί όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία με μόνη εξαίρεση την είσοδο μόνο Ελλήνων υπηκόων.

Δείτε αναλυτικά όλες τις νέες διευκρινήσεις:

https://streamable.com/zm7pz