Σωτήρης Τσιόδρας: Η εμπειρία του στο Άγιον Όρος και τα μαθήματα ζωής που παίρνει από τα παιδιά
Κοινωνία

Σωτήρης Τσιόδρας: Η εμπειρία του στο Άγιον Όρος και τα μαθήματα ζωής που παίρνει από τα παιδιά

Σωτήρης Τσιόδρας: Η εμπειρία του στο Άγιον Όρος και τα μαθήματα ζωής που παίρνει από τα παιδιά

Πόσα είναι τα νέα κρούσματα και οι νεκροί στην Ελλάδα;

Μόλις 15 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας πριν από το Πάσχα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 2.027, ενώ 69 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι και 33 άνθρωποι βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε άλλους 3 θανάτους και ο συνολικός αριθμός τους φτάνει τους 105 νεκρούς.

“Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έφυγαν”, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε κάποιες μελέτες του εξωτερικού για ασυμπτωματικά κρούσματα, ενώ επισήμανε ότι στην Κίνα και στη Σιγκαπούρη επέστρεψε η νόσος και γεννήθηκε η ξενοφοβία.

“Η θνησιμότητα παραμένει υψηλή στην Ευρώπη”, σημείωσε, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα: “Επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων”.

“Αυτές οι ημέρες έχουν ένα σημαντικό θρησκευτικό χαρακτήρα”, ενώ αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

“Όταν πριν 30 χρόνια νεαρός φοιτητής είχα πάει με καλή περιέργεια στο Άγιον Όρος να δω μια διαφορετική ακρότατη μορφή ζωής στον σύγχρονο κόσμο ένας μοναχός μου είχε πει πως η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι”, εξομολογήθηκε.

“Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα. Είναι στάση ζωής. Θεωρώ πώς πρέπει να ευχαριστήσουμε από αυτή τη θέση την εκκλησία και τους πιστούς αλλά και όλον τον υπόλοιπο κόσμο που αδελφωμένοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των συμπολιτών μας”, σημείωσε ακόμα.

“Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά που έχουν πολύ μεγάλη πίστη”, είπε στο τέλος ο κύριος Τσιόδρας και αναφέρθηκε σε έναν μικρό του φίλο.

https://streamable.com/sh6l5v