Σωτήρης Τσιόδρας: “Το ‘ωχ, αδερφέ’ και το ‘δε βαριέσαι’ δεν είναι για αυτήν την περίοδο!”
Κοινωνία

Σωτήρης Τσιόδρας: “Το ‘ωχ, αδερφέ’ και το ‘δε βαριέσαι’ δεν είναι για αυτήν την περίοδο!”

Σωτήρης Τσιόδρας: “Το ‘ωχ, αδερφέ’ και το ‘δε βαριέσαι’ δεν είναι για αυτήν την περίοδο!”

"Οι κρατούμενοι στις φυλακες είναι και θεωρούνται ευάλωτοι πληθυσμοί"

Τον σημερινό απολογισμό έδωσε και πάλι ο Σωτήρης Τσιόδρας με 25 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

76 άτομα είναι διασωληνωμένα με το 80% να έχει υποκείμενο νόσημα ή να είναι ηλικιωμένοι.

Δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα φτάνοντας στο σύνολο τους 101 νεκρούς.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στη Λέσβο η οποία έχει ανοιχτή “πληγή” τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.

“Είναι και θεωρούνται ευάλωτοι πληθυσμοί” είπε ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για τους κρατούμενους στις φυλακές και ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται σημαντικά μέτρα για αυτούς.

“Με χαρά άκουσα ότι συνεργάζονται δύο κορυφαίες εταιρείες για το εμβόλιο” είπε ο κ. Τσιόδρας και χαιρέτισε τη διεθνή συνεργασία των επιστημόνων.

Για όσους συμπολίτες μας έχουν μετακινηθεί ήδη στην επαρχία θα πρέπει να αυτοαπομονωθούν ακόμα και για έναν πονόλαιμο και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά με τα όσα είπε ο ΠΟΥ για την κορύφωση της επιδημίας, δήλωσε ότι στη χώρα μας δεν είδαμε απότομη κορύφωση.

https://streamable.com/vxu8lf

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τα τραπέζια του Πάσχα είναι τόσο επικίνδυνα ακόμα και για λίγα άτομα, ο κύριος Τσιόδρας έδωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο την απάντηση.

“Είμαστε σε μια πολύ καλή φάση που μειώνεται η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Δεν θα θέλαμε να διασπαρεί ο ιός και να δούμε τα αποτελέσματα μετά από 10-15 μέρες από συναθροίσεις ανθρώπων, παρέες όπως τις λέω εγώ, που ενδεχομένως έχουν άτομα ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα. Δεν μεταδίδεται ο ιός με τα ποτήρια και τα πιρούνια αν δεν πιεις από το ίδιο ποτήρι, μεταδίδεται αν δεν τηρείς την υγιεινή των χεριών, όταν είσαι ασθενής και βήχεις. Το καλύτερο είναι να διατηρήσουμε αυτή την απόσταση. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα να την άρουμε, παρά το γεγονός ότι ακούτε καλά νούμερα. Το τραπέζι είναι το λιγότερο. Θέλει προσοχή. Δεν μπορείς να πάρεις περιπτωσιολογίες όπως “εγώ έχω τον πατέρα μου που είναι μόνος, να πάω να τον δω”. Είναι καλύτερα να πας να του αφήσεις το φαγάκι παρά να πας και να κάτσεις μαζί του και να του μεταδώσεις τον ιό. Έχω παραδείγματα και μάλιστα μέσα στην ιατρική κοινότητα. Έχω συναδέλφους με έναν πονόλαιμο που είναι φορείς του ιού σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το ‘ωχ, αδερφέ’ και το ‘δε βαριέσαι’ δεν είναι για αυτήν την περίοδο. Ας το αφήσουμε λίγο. Νομίζω ότι είναι φοβερή ευκαιρία για τον ιό να διασπαρεί. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, είναι αόρατο πράγμα”, είπε.

https://streamable.com/elquq4