Σπυριδούλα Καρύδη: “Δεν το κατάλαβα ότι πέτυχα αυτήν την επίδοση”
Κοινωνία

Σπυριδούλα Καρύδη: “Δεν το κατάλαβα ότι πέτυχα αυτήν την επίδοση”

Σπυριδούλα Καρύδη: “Δεν το κατάλαβα ότι πέτυχα αυτήν την επίδοση”

Με δάκρυα στα μάτια, γονείς συγγενείς και φίλοι της Σπυριδούλας Καρύδη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας το «χρυσό» κορίτσι του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου εφήβων/νεανίδων, στο Μπορός της Σουηδίας.

Η 18χρονη Κερκυραία κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου εφήβων/νεανίδων, στον τελικό του τριπλούν, με 14.00μ σημειώνοντας παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

Περήφανη η οικογένειά της

“Συγκινηθήκαμε πάρα πολύ. Ο πατέρας της έκλαιγε. Εγώ συγκινήθηκα πάρα πολύ γιατί η Σπυριδούλα είναι πάρα πολύ καλό και δυνατό παιδί. Και προσπαθεί καθημερινώς. Κι εγώ είχα μια διαίσθηση ότι θα τα καταφέρει…» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της Σπυριδούλας, Νίκη Καρύδη.

“Εγώ το ήξερα!» είπε γεμάτος περηφάνια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πατέρας της Σπυριδούλας, Διονύσης Καρύδης, οικοδόμος και μικροπωλητής στο επάγγελμα, που έμαθε στα παιδιά του να έχουν αρχές και στόχους στη ζωή τους.

“Το μυστικό είναι το ίδιο το παιδί και ότι οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά. Φυσικά είναι στο παιδί, να το έχει δηλαδή και να προσπαθεί. Η Σπυριδούλα είναι πάρα πολύ καλή μαθήτρια, δεν τα παράτησε. Από τις 7:30 πήγαινε στο σχολείο, με το μπολάκι του φαγητού της και τελείωνε στις 9 το βράδυ και μετά προσπαθούσε να βοηθήσει ακόμα και μας στη δουλειά» πρόσθεσε η μητέρα της Σπυριδούλας.

Περήφανη όμως και η αδελφή της Σπυριδούλας η Βιλελιμίνη που κρατώντας μία μεγάλη ανθοδέσμη, αγκάλιασε σφιχτά τη μικρή της αδερφή για το μεγάλο δώρο που τους έκανε. «Η Σπυριδούλα είναι πάρα πολύ ταπεινή, γεμάτη αυτοπεποίθηση και δίνει πάντα τον καλύτερό της εαυτό. Πιστεύω σε αυτή και ξέρω ότι θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βιλελιμίνη.

Χαρούμενη αλλά μετριόφρων

Η χαρά της Σπυριδούλας Καρύδη όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και αντίκρυσε τα αγαπημένα της άτομα, μαζί και τη γιαγιά της, υπερδιπλασιάστηκε. Ήταν σαν να ξαναζούσε εκείνη τη «δυνατή» στιγμή που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

“Τα έχασα, ενθουσιάστηκα! Η επίδοση αυτή ήταν αυτό που κυνηγούσαμε όλη τη χρονιά. Δεν το κατάλαβα» ήταν τα πρώτα λόγια της Σπυριδούλας Καρύδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η νεαρή πρωταθλήτρια ασχολείται με το «τριπλούν» τα τελευταία χρόνια, ενώ με το στίβο από μικρό παιδί. Προπονείται ημερησίως τουλάχιστον τρεις ώρες, ενώ όπως ομολογεί «αν είχανε κάποιες πρωινές προπονήσεις έπαιρνε περισσότερο χρόνο. Τα προηγούμενα χρόνια έκανε ταχύτητες και μήκος. «Δεν το γνώριζα το τριπλούν. Ο προπονητής μου μού είπε ότι κάνω για αυτό. Το δοκίμασα και μου άρεσε πολύ» είπε και πρόσθεσε: «όλοι οι νέοι να κυνηγάνε αυτό που τους αρέσει. Δεν θα καταφέρουν τίποτα αν κάθονται σε ένα καναπέ».

Επόμενο βήμα της Σπυριδούλας Καρύδη είναι η συμμετοχή της την ερχόμενη εβδομάδα στους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών στην Πάτρα, όπου θα συμμετέχει για πρώτη φορά. «Ελπίζω να πάω καλά» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με απόλυτη μετριοφροσύνη.

Τι λέει ο προπονητής της;

Ιδιαίτερα χαρούμενος και πολύ περήφανος για τις επιδόσεις της ήταν και ο προπονητής της Παύλος Σκορδίλης:

“Η Σπυριδούλα γυμναζόταν από μικρή στον Κερκυραϊκό Σύλλογο. Τα τελευταία δύο χρόνια ασκείται εξειδικευμένα μαζί μου στο «τριπλούν» και πολύ γρήγορα έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Είναι ιδιαίτερο ταλέντο, εργατική, συνεπής και αυτά μαζί με την προσωπική της δύναμη καταφέραμε και φτάσαμε σε αυτό το σκαλοπάτι. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Έναν μήνα τώρα ήμασταν στο Ολυμπιακό στάδιο, δουλεύαμε καθημερινά για αυτό το σκοπό και έφτασε η αποκορύφωση αυτής της προσπάθειάς την τελευταία μέρα στους αγώνες με αυτό το καλό αποτέλεσμα. Προπόνηση πρωί, προπόνηση απόγευμα, συζήτηση για ένα στόχο. Ήταν πολύ επίπονο και κουραστικό. Αλλά είχαμε στοχεύσει τα 14.00 μέτρα. Μετά αυτή τη μεγάλη νίκη, δεχτήκαμε και τα συγχαρητήρια του υφυπουργού Αθλητισμού. Είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε το μετάλλιο του χρυσού νεανίδων στην Ελλάδα. Είναι το 7ο χρυσό της Ελλάδας. Εμείς πήραμε το 1ο στην κατηγορία του «τριπλούν». Το λέω αυτό γιατί το «τριπλούν» έχει μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα. Έχει ολυμπιονίκες- μεγάλα ονόματα στην παγκόσμια ιστορία του τριπλούν. Και η Σπυριδούλα Καρύδη κατάφερε και πήρε/έφερε το χρυσό στην κατηγορία Κ-20. Πολύ σημαντικό. Προετοιμαστήκαμε καλά για αυτήν την νίκη και μας βγήκε», ανέφερε συγκινημένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Την επόμενη εβδομάδα πάμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών. Από εκεί και πέρα ανοίγουν νέοι ορίζοντες. Η επόμενη χρονιά είναι η Ολυμπιακή, πολύ σημαντική για εμάς. Μαζί με το πρωτάθλημα νεανίδων. Πρέπει να προσέξουμε πολύ. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να φτιάξουμε έναν μεγάλο προγραμματισμό, υπόψιν, ότι στην Αθήνα γνωρίζουν τα θέματα» είπε.

“Τα παιδιά αυτά με τις επιτυχίες τους είναι πρεσβευτές για τον αθλητισμό στο νησί μας, είναι πυλώνες που συγκεντρώνουν τα νέα παιδιά γύρω τους, είναι πρότυπα για τα νέα παιδιά που τους ακολουθούν στον αθλητισμό. Ο σκοπός είναι να γεμίσουμε τα στάδια με παιδιά. Αυτή είναι η επιτυχία όλων! Να αθλούνται τα παιδιά και να έχουνε έναν πιο υγιή και φυσιολογικό τρόπο ζωής. Και οι επιτυχίες σε κάποια παιδιά έρχονται και σε κάποια άλλα θα έρθουν στο μέλλον» σημείωσε ο κύριος Σκορδίλης.