Κοινωνία

Stanley Johnson: Όταν ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού μίλησε ελληνικά στο δελτίο του Mega

Stanley Johnson: Όταν ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού μίλησε ελληνικά στο δελτίο του Mega

Το προφητικό βιβλίο του και το εξοχικό του στο Πήλιο

Την περιπέτεια του Βρετανού πρωθυπουργού στην εντατική περιέγραψε ο πατέρας του και πρώην ευρωβουλευτής της Αγγλίας, Stanley Johnson, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Mega.

O Johnson μίλησε για την επανέκδοση του του προφητικού βιβλίου του «Ο Ιός» που προέβλεψε την πανδημία του κορωνοϊού.

«Βασίζεται στα γεγονότα στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας όπου ξέσπασε ένας πολύ μεταδοτικός ιός. Το κυρίως μήνυμα που έμαθα, είναι ότι θα πρέπει να απομονώνονται οι αρχικές επαφές και την ίδια ώρα θα πρέπει να γίνεται ο εντοπισμός της αιτίας του ιού», είπε.

Για την πανδημία του κορωνοϊού σημειώνει: «θα πρέπει να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ακόμη και με τη συνεργασία των κινεζικών αρχών για να εντοπίσουμε την πηγή του ιού. Επιπλέον θα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον γιατί ο ιός αυτός θα επιστρέψει».

Ο Stanley Johnson περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που πέρασε ο γιος του και πρωθυπουργός της Βρετανίας στην εντατική.

«Νοσηλεύτηκε για πολλές μέρες. Εν μέρει σταθήκαμε τυχεροί γιατί το ποσοστό θνησιμότητας του κορονωϊού ήταν συγκριτικά χαμηλό σε σχέση με άλλες αερομεταφερόμενες λοιμώξεις. Στην Αγγλία τώρα αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά ευαίσθητη πολιτική κατάσταση, όπως πιθανόν και στην Ελλάδα για τον βαθμό χαλάρωσης του μέτρου της καραντίνας».

Δηλωμένος φιλέλληνας και μελετητής της ελληνικής γραμματείας, εξέφρασε την επιθυμία γρήγορα να βρεθεί στην Ελλάδα στο εξοχικό του, ενώ διηγήθηκε ανέκδοτες ιστορίες από τις διακοπές του.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία σε μια πολύ όμορφη χερσόνησο στο νότιο Πήλιο. Μοιάζει με όνειρο. Θυμάμαι κάποτε που γέμιζαν την πισίνα αλλά ξέχασα να βάλω την τάπα και είχε αδειάσει το επόμενο πρωί. Είχα πάει για κολύμπι σε μια απομονωμένη παραλία, όταν βγήκα από τη θάλασσα συνειδητοποίησα ότι είχα πάνω μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου».

Ο Stanley Johnson έκλεισε με μια ευχή στα ελληνικά για τους Έλληνες αναγνώστες: «Εύχομαι πολύ να απολαύσετε το βιβλίο μου».

https://streamable.com/b2zcyo

Exit mobile version