Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο “Greek star” στους 4 του Αυστραλιανού Open
Κοινωνία

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο “Greek star” στους 4 του Αυστραλιανού Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο “Greek star” στους 4 του Αυστραλιανού Open

Με τη συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών που πανηγύρισαν την πρόκρισή του στους ημιτελικούς και κάτω από αντίξοες συνθήκες ζέστης (η Αυστραλία πλήττεται από καύσωνα) ο μεγάλος “Greek star”-όπως  αποκαλούν τα αυστραλιανά μέσα τον Στέφανο– νίκησε τον Ισπανό Roberto Bautista Agut για να είναι στους 4 του Αυστραλιανού Open.

Μέσα σε τρεις ώρες “καθάρισε” το παιχνίδι με τον Agut νικώντας τον με 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 σετ στη Rod Laver Arena.

Ο 20χρονος Τσιτσιπάς τώρα αναμένει το νικητή του παιχνιδιού ανάμεσα στον Νο 2 στον κόσμο, Rafael Nadal και τον Αμερικανό Frances Tiafoe για να πάει στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam.

“Ζω το όνειρό μου”

«Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζα ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το court, μετά τη λήξη του αγώνα.

Καμία αμφισβήτηση της νίκης του

Όπως επισημαίνει το BBC, η νίκη του Τσιτσιπά επί του Ισπανού “εξανέμισε κάθε υπόνοια ότι η συγκλονιστική του νίκη και ο αποκλεισμός του Roger Federer οφειλόταν σε hangover του τελευταίου και απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους πιο hot νέους ευέλπιδες στο τένις”.

Mε τη νίκη του επίσης ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος παίκτης που θα παρουσιαστεί σε  ημιτελικό στη Μελβούρνη, μετά από τον Αμερικανό Andy Roddick, επίσης 20 ετών, στο τουρνουά του 2003.

Δείτε το συγκλονιστικό τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα που έστειλε τον Τσιτσιπά στους 4: