Στέλιος Πέτσας: «Ό,τι έχει να κάνει με ψυχαγωγία και Πολιτισμό ανοίγει τελευταίο»
Κοινωνία

Στέλιος Πέτσας: «Ό,τι έχει να κάνει με ψυχαγωγία και Πολιτισμό ανοίγει τελευταίο»

Στέλιος Πέτσας: «Ό,τι έχει να κάνει με ψυχαγωγία και Πολιτισμό ανοίγει τελευταίο»

Τι είπε και ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας για την κρίση στο επάγγελμα

Για τις επιπτώσεις στην οικονομία και τους χώρους που πλήττονται λόγω του lockdown μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη στο Open.

«Φέτος θα υπάρξει βαθιά ύφεση, αλλά του χρόνου θα ανακάμψουμε», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για το χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας ανέφερε: «Αυτήν τη στιγμή όλα τα επαγγέλματα του Πολιτισμού. Οι ηθοποιοί, οι χορευτές, οι τεχνικοί πλήττονται βάναυσα. Τα επιδόματα είναι καλά, αλλά πότε θα ανακάμψουν αυτά τα επαγγέλματα. Θέλουμε να περάσει η πανδημία και να μην έχουμε Πολιτισμό μετά;»

Και συνέχισε: «Όλοι οι επαγγελματίες του Πολιτισμού είναι ατομικές επιχειρήσεις και δεν θα επιβιώσουν. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και λογικά στη ζωή μας δεν θα ζήσουμε ξανά μια τέτοια κατάσταση. Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει πάνω στον τομέα του Πολιτισμού».

Παίρνοντας τον λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Είναι ένας κλάδος με πολλές ιδιαιτερότητες που χρειάζεται συνδυασμό πραγμάτων για να στηριχθεί. Από τον Μάιο έχει σχηματιστεί η ειδική πλατφόρμα για να εγγράφονται οι καλλιτέχνες. Η πλατφόρμα υπάρχει και εμπλουτίζεται. Το δεύτερο που κάνουμε είναι να στηρίζουμε με ένα τρόπο τα θέατρα με τα εισιτήρια και το τρίτο και πιο μακροπρόθεσμο  είναι η στήριξη της παραγωγής».

Και συμπλήρωσε: «Θεωρητικά ό,τι έχει να κάνει με ψυχαγωγία και Πολιτισμό, ανοίγει τελευταίο».