Στο έλεος της κακοκαιρίας η βόρεια Ελλάδα – Προβλήματα και καταστροφές στον Έβρο
Κοινωνία

Στο έλεος της κακοκαιρίας η βόρεια Ελλάδα – Προβλήματα και καταστροφές στον Έβρο

Στο έλεος της κακοκαιρίας η βόρεια Ελλάδα – Προβλήματα και καταστροφές στον Έβρο

Ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Καταστροφές σημειώθηκαν στον Έβρο, ενώ υπερχείλισε και ο Γαλλικός ποταμός. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες

Έβρος, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λέσβος μετρούν πληγές, αφού οι ζημιές είναι πολλές και από θαύμα δεν κινδύνευσαν άνθρωποι. Στη Ναύπακτο, κατέρρευσε αντιπλημμυρικό που μόλις είχε παραδοθεί!

Το έκτακτο δελτίο καιρού που έχει εκδώσει η ΕΜΥ παραμένει σε ισχύ και σήμερα (13.01.2021) η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην περιοχή του Σουφλίου, η κατάσταση είναι δύσκολη από το βράδυ της Τρίτης, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πλημμύρες και τον εγκλωβισμό πολλών κατοίκων της περιοχής. Ο δημοτικός σύμβουλος του χωριού Δαδιά, μίλησε στην κάμερα του MEGA για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Όπως είπε, το οδικό δίκτυο είχε πλημμυρίσει, καθώς ο ποταμός ξεχείλισε μέσα στο δρόμο. Επίσης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η πρόσβαση σε αυτά είναι αδύνατη.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε και ο Δήμαρχος Μαρωνείας και Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος για την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και τα προβλήματα που δημιούργησε. Σύμφωνα με τον κ. Χαριτόπουλο, στην περιοχή σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν χείμαρροι και να υπάρξει ανάγκη απεγκλωβισμού πολιτών. Από τις έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρισαν σπίτια, ωστόσο ανθρώπινες ζωές δεν βρέθηκαν σε κίνδυνο.