Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Μανώλη Κωστίδη για τη μάχη με τον κορονοϊό
Κοινωνία

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Μανώλη Κωστίδη για τη μάχη με τον κορονοϊό

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Μανώλη Κωστίδη για τη μάχη με τον κορονοϊό

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, πνιγόμουν»

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε πριν από μερικές μέρες ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης. Το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» για τη μάχη που δίνει με τη νόσο αλλά και το πώς βιώνουν την πανδημία στη γειτονική Τουρκία.

«Κατάλαβα ότι κάτι έχω πριν περίπου 10 μέρες. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, πνιγόμουν. Είχα βήχα, τα μάτια μου ήταν κατακόκκινα και έτσι αποφάσισα να κάνω τεστ. Πήγα σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο, έκανα το τεστ και μετά από 4-5 ώρες με πήραν και μου είπαν ότι είμαι θετικός. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν “τι κάνουμε τώρα”. Η σύζυγός μου ήταν αρνητική και έπρεπε να φύγει από το σπίτι για να μην κολλήσει.

Έγραψα σε ένα σημειωματάριο της τα τηλέφωνα που έπρεπε να πάρει αν δεν είμαι σε θέση να μιλήσω και τι πρέπει να κάνει, αν έπρεπε να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβήθηκα τόσο πολύ. Μέχρι τότε ένιωθα άτρωτος, έχω πάει σε πολέμους, στο Ιράκ, στη Συρία και δεν έχω φοβηθεί. Τώρα φοβήθηκα πάρα πολύ», αποκάλυψε και συνέχισε προσθέτοντας: «Εδώ το σύστημα δουλεύει ως εξής: Το ιδιωτικό εργαστήριο ειδοποιεί το κράτος.

Έπειτα από μια ώρα με πήραν από το υπουργείο Υγείας και μου είπαν ότι θα με καλέσει ο γιατρός. Μετά από 2 ώρες ήρθε γιατρός στο σπίτι, μου έφερε ένα φάρμακο, αλλά παρόλο που το έπαιρνα για 3 μέρες δεν ήμουν καλά. Δύο νύχτες δεν κοιμήθηκα καθόλου. Ήμουν εξαντλημένος.

Δεν κλείδωνα το σπίτι, γιατί σκεφτόμουν αν πάθω κάτι, να μπορέσουν να μπουν μέσα. Εδώ υπάρχει application για τον κορονοϊό, που παίρνεις έναν κωδικό για να ξέρει το κράτος που βρίσκεσαι. Τις πρώτες μέρες ήταν κόκκινο και τώρα γίνεται κίτρινο. Αν κάνω στην 11η μέρα τεστ και βγει αρνητικό, μπορώ να βγω», εξήγησε ο δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο: