Τα αναστάσιμα μηνύματα ελπίδας που έστειλαν οι προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας
Κοινωνία

Τα αναστάσιμα μηνύματα ελπίδας που έστειλαν οι προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας

Τα αναστάσιμα μηνύματα ελπίδας που έστειλαν οι προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας

"Αν αυτή τη χρονιά δεν μπορούμε να μεταδώσουμε το αναστάσιμο φως από λαμπάδα σε λαμπάδα, μπορούμε από καρδιά σε καρδιά"

Τα πασχαλινά και αναστάσιμα μηνύματά τους έστειλαν οι προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας.

Υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού, οι ιεράρχες προέτρεψαν τον κόσμο να παραμείνουν πιστοί για να έρθει η πραγματική Ανάσταση.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

«Η εορτή των εορτών και πανήγυρις των πανηγύρεων μας βρίσκει φέτος συνολικά τραυματισμένους. Ταπεινωμένη η οικουμένη από ένα αόρατο σωματίδιο αναγκάζεται σε απομόνωση των κοινωνιών», αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο πασχάλιο μήνυμά του.

Και επισημαίνει: «Η απορία ξεχειλίζει: καθεύδει ο Χριστός; Τα γεγονότα μοιάζουν αποκαλυπτικά. Ας μείνουμε πιστοί μαθητές του Χριστού. Στη χαρά της Αναστάσεως που θα ακολουθήσει και ήδη γιορτάζουμε, ”πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια”. Θα κάνουμε πράξη το ”Αλλήλους περιπτυξώμεθα”».

Όμως, τονίζει: «Απέναντι στη φθορά ολόφωτη η Χάρη της Αναστάσεως. Η Ανάσταση του Κυρίου, η πράξη αυτή του Θεού μέσα στην Ιστορία, άνοιξε τον δρόμο για την πλήρη υπέρβαση του θανάτου, πνευματικού και βιολογικού».

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

«Όπως οι Μυροφόρες εκείνη τη σκοτεινή ημέρα του Σαββάτου ξεκίνησαν για τον τάφο του Κυρίου, λίαν πρωί, όρθρου βαθέως, έτσι και εμείς βρισκόμαστε στο βαθύ σκοτάδι, από το οποίο προσευχόμαστε να λυτρωθούμε. Μην ξεχνάμε όμως την υπόσχεση εκείνης της νύχτας. Την υπόσχεση ότι: το φως εν τη σκοτία φαίνει, και η σκοτία αυτό ου κατέλαβεν», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο πασχάλιο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Και προσθέτει: «Και αν αυτή τη χρονιά δεν μπορούμε να μεταδώσουμε αυτό το αναστάσιμο φως από λαμπάδα σε λαμπάδα, μπορούμε όμως να το μεταδώσουμε από καρδιά σε καρδιά. Γιατί τώρα πλέον ο Χριστός ανέστη εκ των νεκρών!».