Τάκης Προεστάκης: Ο «φύλακας άγγελος» των αδέσποτων της Κρήτης
Κοινωνία

Τάκης Προεστάκης: Ο «φύλακας άγγελος» των αδέσποτων της Κρήτης

Τάκης Προεστάκης: Ο «φύλακας άγγελος» των αδέσποτων της Κρήτης

Σπουδαίο το έργο του 

Ο Τάκης Προεστάκης έχει αφιερώσει ψυχή και σώμα στα αδέσποτα δημιουργώντας πριν από αρκετά χρόνια ένα καταφύγιο στην Κρήτη που σήμερα είναι ξακουστό στα πέρατα του κόσμου χάρη σε ένα άρθρο που φιλοξένησε η Daily Mail, το οποίο εξυμνούσε το έργο του με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Πλέον, πολλοί Έλληνες και ξένοι πολίτες αποστέλλουν τον “οβολό” τους ενισχύοντας το πολυδάπανο έργο του ενώ και τουρίστες που έχουν μάθει για τη δράση του και επισκέπτονται τη Μεγαλόνησο δεν παραλείπουν να βρεθούν στην Ιεράπετρα ώστε να τον γνωρίσουν από κοντά αλλά και να υιοθετήσουν μία από τις εκατοντάδες ταλαιπωρημένες ψυχές που φιλοξενεί.

Μιλώντας στην εκπομπή “Alpha Παντού”, ο “άγιος” των αδέσποτων, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, αναφέρθηκε στις δύσκολες πρώτες στιγμές που αντιμετώπισε, όταν κανείς δεν γνώριζε ποιος ήταν και σε κάθε έκκληση για βοήθεια του γύρναγαν την πλάτη.

“Τότε που είχα πρόβλημα ζητούσα βοήθεια από όλον τον κόσμο. Σαν να ήμουν στον γκρεμό και με πετούσαν ακόμα πιο μακριά. Έγινε ένα θαύμα, σώθηκα, δεν τα παράτησα με τα ζώα μου. Από θαύμα σώθηκα και τότε γύρισαν όλα ανάποδα. Η βοήθεια που έχω από όλον τον κόσμο είναι μεγάλη και τώρα έχει γυρίσει ο τροχός”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγησε πώς αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή και να φτάσει στο σημείο να φροντίζει σήμερα 420 αδέσποτα αφήνοντας πίσω την παλιά του ζωή:

“Με είχε κουράσει πάρα πολύ η δουλειά μου με τη νύχτα επί 20 χρόνια. Είχα night club και ήμουν DJ. Έτυχε κάποια στιγμή να επισκεφθώ τη χωματερή της πόλης μου που ήταν γεμάτη με αδέσποτα και ήθελα να τα βοηθήσω”.

https://streamable.com/ez1bl0