Τελευταία εξέλιξη: Εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώνεται το Κρυονέρι – Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή –  Στους βασιλικούς τάφους έφτασαν οι φλόγες
Κοινωνία

Τελευταία εξέλιξη: Εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώνεται το Κρυονέρι – Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή – Στους βασιλικούς τάφους έφτασαν οι φλόγες

Τελευταία εξέλιξη: Εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώνεται το Κρυονέρι – Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή –  Στους βασιλικούς τάφους έφτασαν οι φλόγες

Καίγεται ξανά η βόρεια Ατττική

Τιτάνιο αγώνα δίνουν οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης που έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Όπως έγινε γνωστό από την Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Από την άλλη πλευρά, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια της Δροσοπηγής. όπου και εκεί είναι σε πλήρη εξέλιξη.

https://streamable.com/evk44v

Αντιδήμαρχος Αχαρνών: Δύσκολα τα πράγματα μεγάλο το νέο μέτωπο

Νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους της Δροσοπηγής

Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Δροσοπηγή να εκκενώσουν τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ώρα 17:54

Πλησιάζει στο Κρυονέρι η φωτιά

Με τη βοήθεια του ανέμου το πύρινο μέτωπο «καλπάζει» στο Κρυονέρι, με τις εικόνες που μεταδίδει το OPEN από το σημείο να είναι τραγικές.

Ώρα 18:12

Αστυνομικοί διώχνουν τον κόσμο

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η κατάσταση από το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατευθύνεται προς τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην πυρκαγιά της Αττικής.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια όπου συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή.

Αστυνομικοί διώχνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμη, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ώρα 19:07

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες να εκκενώσουν τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/EL/DASIKES-PYRKAGIES

Καίγοντα σπίτια στη Δροσοπηγή

Όπως μεταφέρει το OPEN,  οι φλόγες έχουν μπει μέσα στον οικισμό και καίγονται σπίτια.

Εγκλωβίστηκε άνθρωπος

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ένας άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί στη Δροσοπηγή, με ένα περιπολικό να προσπαθεί να τον απεγκλωβίσει, χωρίς να τα καταφέρνει.

Ώρα 20:34

Στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι έφτασαν οι φλόγες

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται ότι κινδυνεύουν κοντέινερ με πολύτιμα αντικείμενα.

Οι φλόγες έχουν κάψει βλάστηση και τον περιβάλλοντα χώρο του βασιλικού κοιμητηρίου, με τους υπεύθυνους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά εντός των βασιλικών κτημάτων.