Επίθεση με βιτριόλι : Συνελήφθη η 35χρονη – “Μίλησαν” και τα social media
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι : Συνελήφθη η 35χρονη – “Μίλησαν” και τα social media

Επίθεση με βιτριόλι : Συνελήφθη η 35χρονη – “Μίλησαν” και τα social media

Από ένα αίτημα στο Facebook φαίνεται πως ξεκίνησε η αντιζηλία...

Σε σύλληψη για απείθεια προχώρησαν τελικά οι αστυνομικές αρχές της 35χρονης που είχε προσαχθεί από το πρωί και ανακρινόταν ως βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Η ξανθιά γραμματέας, που εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο, δεν ήταν στον αρχικό κύκλο των υπόπτων.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης, εκτός από τα αδιάσειστα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία, όπως η περούκα και η τηλεκάρτα από την οποία έκανε τις κλήσεις στο ραδιοταξί που τη μετάφεραν, συνέβαλαν και τα social media και ειδικά το Facebook που φαίνεται ότι έδωσε χρήσιμα στοιχεία.

Έτσι, η 35χρονη φέρεται να είχε ερωτική αντιζηλία με την 34χρονη Ιωάννα, η οποία ξεκίνησε πιθανώς από ένα αίτημα της Ιωάννας σε έναν άνδρα με τον οποίο η 35χρονη σχετιζόταν και τον οποίο γνώρισε το θύμα σε έναν γάμο που ήταν και οι τρεις πριν από έναν χρόνο.

Τόσο το θύμα όσο και η 35χρονη κατάγονταν από την Αιτωλοακαρνανία από πολύ κοντινά χωριά.

https://streamable.com/wukcwn

Η απόρριψη και η εμμονή

Ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξήγησε πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση και πώς την τελευταία εβδομάδα η πληροφορία ότι η Ιωάννα είχε μια αντιζηλία με τη συγκεκριμένη γυναίκα έστρεψε τις έρευνες προς τα εκεί.

Όπως είπε ο συντάκτης, η δράστης προσπαθώντας να διοχετεύσει τον θυμό της που ο άνδρας την απέρριπτε “πιάστηκε” πιθανότατα από την Ιωάννα για να οδηγηθεί στην πράξη της.

Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να επιτάχυνε τις διαδικασίες για την εξιχνίαση εξηγώντας ότι δεν είχε σχέση με την Ιωάννα και ότι η 35χρονη είχε κάποια εμμονή.

https://streamable.com/90sza4

Θα αναλάβει την 35χρονη ο Σάκης Κεχαγιόγλου;

Σύμφωνα με το Live News τα αδέλφια της 35χρονης ζήτησαν από τον κύριο Σάκη Κεχαγιόγλου να την εκπροσωπήσει αλλά όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος θα αναλάβει επίσημα την περίπτωση όταν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και της απαγγελθούν κατηγορίες.

https://streamable.com/t93ur5

Ποια ήταν η αντίδραση της Ιωάννας; Τι γνωρίζει για τις εξελίξεις;

“Η Ιωάννα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έχει ενημερωθεί ότι έχει γίνει μόνο μια προσαγωγή”, είπε ο κ. Λύτρας, που επεσήμανε στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι δεν είπαν περισσότερες λεπτομέρειες στην 34χρονη για τα όσα συμβαίνουν.

Ο κ. Λύτρας επανέλαβε και πάλι αυτό που έλεγε το προηγούμενο διάστημα ότι η Ιωάννα δεν γνώριζε τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι και ότι δεν είχε σχέσεις μαζί της αλλά και ότι η δράστης έκανε καλό σχεδιασμό.

Ο δικηγόρος του θύματος δήλωσε ότι η Ιωάννα έχει αφόρητους πόνους. “Είναι πολύ άσχημα ψυχολογικά. Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και θέλει να τιμωρηθεί η δράστης.

https://streamable.com/4zcf92