Θεσσαλονίκη: Όλες οι εξελίξεις για την ασθενή που διαγνώστηκε με κορονοϊό
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Όλες οι εξελίξεις για την ασθενή που διαγνώστηκε με κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Όλες οι εξελίξεις για την ασθενή που διαγνώστηκε με κορονοϊό

Εξετάζονται και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός της

Καλή είναι η κατάσταση της 38χρονης που διαγνώσθηκε με κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Με τη φράση «Ψυχραιμία να έχουμε» ανακοίνωσε ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Δ. Τσιόδρας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 στην Ελλάδα.

«Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

«Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες», τόνισε ακόμα.

Παράλληλα, η ρεπόρτερ του Alpha, Χάρις Μανουσάκη είπε στην Ελένη Μενεγάκη σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή της ότι οι ειδικοί εξετάζουν τον οικογενειακό και τον φιλικό της περίγυρο, καθώς και τους συνεπιβάτες της προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει και άλλος ασθενής.

https://streamable.com/b10gx

Πηγή: ΑΠΕ