Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ αιτήσεων τον Μάρτιο για πολιτικούς γάμους
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ αιτήσεων τον Μάρτιο για πολιτικούς γάμους

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ αιτήσεων τον Μάρτιο για πολιτικούς γάμους

Η πανδημία μας φέρνει πιο κοντά!

Ρεκόρ αιτήσεων για έκδοση άδειας πολιτικών γάμων έχουν φτάσει στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από ερωτευμένα ζευγάρια που θέλουν να ενώσουν για πάντα τις ζωές τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με βάση τα στοιχεία από το τμήμα δημοτολογίου, γραφείο πολιτικών γάμων του κεντρικού δήμου, από την 1η Μαρτίου έως και χθες, 23 του μήνα είχαν κατατεθεί 57 αιτήσεις για έκδοση άδειας πολιτικού γάμου.

Χαρακτηριστικό είναι πως τον Μάρτιο του 2019, και καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, από το ίδιο τμήμα είχαν εκδοθεί 85 εκδόσεις γάμων.

«Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι παρά την κρίση με τον κορονοϊό και παρά τις απαγορεύσεις, έχουν έρθει στο δημαρχείο και έχουν ζητήσει έκδοση αδείας για πολιτικό γάμο τόσα πολλά άτομα», δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αρκετοί από αυτούς τους 57 που έχουν ζητήσει άδεια για να παντρευτούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης επιθυμούν να το πράξουν και, μάλιστα, σύντομα.

Μέσα στον Απρίλιο είναι ήδη προγραμματισμένο να παντρευτούν άλλα 27 ζευγάρια.

Βέβαια, αν στεφτεί κανείς ότι πλέον η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, δικαιολογούνται οι τόσες πολλές αιτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ