Θρίαμβος Τσιτσιπά: Προκρίθηκε στους «4» του Roland Garros
Κοινωνία

Θρίαμβος Τσιτσιπά: Προκρίθηκε στους «4» του Roland Garros

Θρίαμβος Τσιτσιπά: Προκρίθηκε στους «4» του Roland Garros

Ο Έλληνας τενίστας για τέταρτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε ημιτελικό Grand Slam

Έναν ακόμα θρίαμβο «υπέγραψε» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς μετά τη νίκη του με 3-0 κόντρα στον Ρώσο Ντανίλ Μεντγβέντεφ, προκρίθηκε στους «4» του Roland Garros.

Ο Στέφανος χρειάστηκε 2 ώρες και 19 λεπτά για να πάρει τη δεύτερη νίκη του (σε 8 αναμετρήσεις) και την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του γαλλικού Open.

Εκεί, θα βρει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος νίκησε με 3-0 τον Νταβίντοβιτς-Φοκινα.

Η αναμέτρηση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν επιβήτορας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί του έναν τεράστιο παίκτη, και δεν επηρεάστηκε από το 1-1 στο πρώτο σετ, το οποίο έκανε 4-1 με το πρώτο μπρέικ. Ο Στέφανος, όπως αναφέρει το protothema, στο 5-2 είχε το πρώτο σετ πόιντ και πάλι σε σερβίς του Μεντβέντεφ, αλλά ο Ρώσος έβγαλε μια μικρή αντίδραση μειώνοντας σε 5-3, ωστόσο στο επόμενο γκέιμ ο Τσιτσιπάς το καθάρισε εύκολα και έκανε το 1-0 στα σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε στον ίδιο απίστευτο ρυθμό κάνοντας νέο μπρέικ στην εκκίνηση του 2ου σετ όπου το 0-1 έγινε 3-1, αλλά κάπου εκεί ο Μεντβέντεφ επέστρεψε για τα καλά στον αγώνα. Ο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης άρχισε πλέον να είναι πολύ πιο επιθετικός στα χτυπήματα του και μειώνοντας τα λάθη του στο ελάχιστο πήρε τα επόμενα τρία γκέιμ και για πρώτη φορά προηγήθηκε στο σκορ με 4-3.

Μάλιστα ο Μεντβέντεφ έφτασε να έχει διπλό σετ πόιντ καθώς με το σκορ στο 5-4 υπέρ του προηγήθηκε με 40-15 στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος τα «έσβησε» και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ όπου επικράτησε εύκολα. Στον πρώτο πόντο έκανε το μίνι μπρέικ και διατηρώντας το σερβίς του έφτασε στο 5-2 για να κάνει και δεύτερο μπρέικ (6-3) και να φτάσει άνετα στο 2-0.
Ο Τσιτσιπάς απείχε πλέον ένα σετ από τον ημιτελικό και φρόντισε να δείξει πόσο πολύ το ήθελε και το άξιζε με την εμφάνιση του και στο τρίτο σετ.

Ο Μεντβέντεφ (ο οποίος άλλαξε ρούχα) έκανε πρώτος μπρέικ στο τρίτο σετ και το 2-1 υπερ του Στέφανου έγινε 2-4, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς επέστρεψε και μάλιστα το έκανε με εμφατικό τρόπο. Αφού πήρε το επόμενο γκέιμ (3-4), προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς του Ρώσου ο οποίος έφερε το ματς στην ισοπαλία με απίστευτο λάθος καθώς στην άουτ επιστροφή του Τσιτσιπά βιάστηκε και έστειλε τη μπάλα στο φιλέ.

Πλέον το σετ ήταν στην απόλυτη ισορροπία με τον Τσιτσιπά να προηγείται 5-4, 6-5 και τον Μεντβέντεφ να προηγείται με 40-0 στο δικό του σερβίς… Όλα έδειχναν δεύτερο τάι μπρέικ, αλλά ο απίθανος Τσιτσιπάς δεν είχε όρεξη για θρίλερ και με τρομερή ωριμότητα οδήγησε τον Μεντβέντεφ σε νέο σερί από λάθη και με πέντε συνεχόμενους πόντους έφτασε στη θριαμβευτική πρόκριση.

Κι ο τελευταίος πόντος ήταν όλα τα λεφτά με τον Ρώσο να προσπαθεί να πιάσει στον ύπνο τον Έλληνα αλλά να πέφτει ο ίδιος στην παγίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=FX61IAiTilY&ab_channel=RazOlsRazOls