Θρίλερ η εξαφάνιση της 14χρονης Ραφαηλίας από την Ξάνθη
Κοινωνία

Θρίλερ η εξαφάνιση της 14χρονης Ραφαηλίας από την Ξάνθη

Θρίλερ η εξαφάνιση της 14χρονης Ραφαηλίας από την Ξάνθη

Για αρπαγή κάνουν λόγο ο θείος της και η δικηγόρος της οικογένειας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση της 14χρονης Ραφαηλίας από την Ξάνθη. Το κορίτσι αγνοείται από τις 24 Αυγούστου με τη δικηγόρο της οικογένειας αλλά και τους συγγενείς της να κάνουν λόγο για αρπαγή.

Για την υπόθεση μίλησε στο OPEN και στην εκπομπή  «Ώρα Ελλάδος» η δικηγόρος Μαρία Παυλίδου, αλλά και ο θείος της μικρής.

«Το παιδί ζήτησε από την γιαγιά της χρήματα για να πάει να πάρει κάτι να φάει. Η γιαγιά της δεν έβρισκε ψιλά και μέχρι να βρει η Ραφαηλία κατέβηκε κάτω να την περιμένει. Για να μην χάνουν χρόνο, επειδή η Ραφαηλία κατέβηκε με το ασανσέρ, η γιαγιά της κατέβηκε με τα σκαλοπάτια. Την ώρα που κατέβηκε κάτω η Ραφαηλία δεν υπήρχε», περιέγραψε ο θείος της.

Μέσα σε λίγα λεπτά όπως λέει ο ίδιος το κορίτσι είχε εξαφανιστεί με τους συγγενείς να δηλώνουν αμέσως το γεγονός στην αστυνομία και να ψάχνουν και οι ίδιοι το παιδί στην Ξάνθη.

«Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι είχε μία σχέση και μάλιστα μας είπε ότι χώρισαν. Εμείς επικεντρωνόμαστε σε αυτή την σχέση. Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα είχαμε μία επικοινωνία μαζί της μας είπε ότι είναι καλά και μέχρι να προλάβω να πω κάτι έκλεινε το τηλέφωνο», συμπλήρωσε αποκαλύπτοντας πως την περασμένη Τετάρτη άκουσε τη φωνή της ανιψιάς του.

Ο νεαρός που η οικογένεια θεωρεί πως σχετίζεται με την εξαφάνιση της Ραφαηλίας είναι 21 ετών. Η δικηγόρος επισήμανε πως δεν ξέρουμε ακόμη κάτω από ποιες συνθήκες κρατείται το κορίτσι και ότι ο νόμος στο άρθρο περί αρπαγής ανηλίκου αλλά και στο άρθρο γενετήσιων πράξεων που ασκούνται σε ανήλικο δεν θέτει το όριο ψηλά εξηγώντας:

«Το όριο κακουργήματος και πλημμελήματος στα 14 έτη κάνει δύσκολο τον εντοπισμό της  αλλά και τον τρόπο που θα αντιμετωπισθεί ο άνθρωπος αυτός» τόνισε η δικηγόρος και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πήρε το παιδί απλά για να κάνουνε παρέα, ούτε για να αναπτύξουν κάποιες φιλικές σχέσεις».