Θρίλερ με 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά – Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο
Κοινωνία

Θρίλερ με 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά – Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Θρίλερ με 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά – Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Τι έδειξε η εκταφή ηλικιωμένης;

Θρίλερ εκτυλίσσεται στην Κρήτη με 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας να μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών έπειτα από καταγγελία γνωστής οικογένειας των Χανίων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλοι οι νεκροί ηλικιωμένοι φέρεται να κατέληξαν από ανακοπή καρδιάς μέσα στο διάστημα ενάμιση χρόνου (από τον Ιανουάριο του 2020).

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά την διερεύνηση τέλεσης κακουργηματικών ποινικών αδικημάτων, όπως είναι η συγκρότηση και σύνταξη σε εγκληματική οργάνωση, οι σωματικές βλάβες υπερηλίκων και η ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο διά παραλείψεως κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται πλέον σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι θάνατοι αυτοί σχετίζονται με κακομεταχείριση ηλικιωμένων στα όρια του βασανισμού, σε φαρμακευτικές αγωγές που δεν έπρεπε να δίδονται και όλα αυτά με στόχο τα περιουσιακά στοιχεία των γερόντων και κυρίως των ακινήτων τους.

Χθες πραγματοποιήθηκε εκταφή σε χωριό της Κισσάμου μετά από εντολή του εισαγγελέα παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας, τεσσάρων ιατροδικαστών και πραγματογνωμόνων τόσο από την πλευρά της δομής όσο και της οικογένειας της θανούσης που έφυγε από την ζωή πριν από 11 μήνες.

Σε μια πρώτη εξέταση δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της.

Υπό το φως των εξελίξεων επήλθε εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Ο κ. Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης, Γεώργιο Σαμπαντσή, δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν αναφορά στο επίμαχο θέμα ζητώντας του να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, για την σε βάθος διερεύνηση υπόθεση.