Τι αλλάζει φέτος στο επίδομα θέρμανσης; – Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Κοινωνία

Τι αλλάζει φέτος στο επίδομα θέρμανσης; – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι αλλάζει φέτος στο επίδομα θέρμανσης; – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά – περιουσιακά κριτήρια

Το νέο σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών προβλέπει αναλογικό επίδομα πετρελαίου με βάση την ανάγκη των νοικοκυριών σε θέρμανση αλλά και των θερμοκρασιών στις γεωγραφικές ζώνες που βρίσκονται. Παράλληλα, τα εισοδηματικά – περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια σε σχέση με πέρυσι.

Για να μπορέσει ο κάθε πολίτης να πάρει το επίδομα θέρμανσης, θα πρέπει να έχει κάνει την αγορά του πετρελαίου στο διάστημα από 15/10-31/12, ενώ η αξία της αγοράς πρέπει να είναι διπλάσια του επιδόματος. Η πληρωμή θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2020 και το ποσό θα είναι από 80-700 ευρώ. Κριτήριο για το επίδομα είναι η θερμοκρασία σε κάθε περιοχή. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά από τον Νοέμβριο και αφορά πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και υγραέριο.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι ενδιαφερόμενοι είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα τα 12.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στις μονογονεϊκές οικογένειες το εισοδηματικό κριτήριο ανέρχεται στις 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Δεύτερο κριτήριο είναι η περιουσία. Ειδικότερα, η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 130.000 ευρώ για άγαμους και τις 250.000 ευρώ για έγγαμους.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος τονίζοντας ότι φέτος συμπεριλαμβάνεται το φυσικό αέριο και το υγραέριο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει μέχρι τον Νοέμβρη.