Το αντίο του Σωτήρη Τσιόδρα: Ο συγκινητικός του αποχαιρετισμός και το “ευχαριστώ” στους Έλληνες
Κοινωνία

Το αντίο του Σωτήρη Τσιόδρα: Ο συγκινητικός του αποχαιρετισμός και το “ευχαριστώ” στους Έλληνες

Το αντίο του Σωτήρη Τσιόδρα: Ο συγκινητικός του αποχαιρετισμός και το “ευχαριστώ” στους Έλληνες

Η τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου Υπουργείου Υγείας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Η σημερινή ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη της νόσου του κορονοϊού είχε κάτι το διαφορετικό. Θα την χαρακτήριζε κανείς ιστορική καθώς είναι η τελευταία προγραμματισμένη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, που για 72 ημέρες ενημέρωναν διαρκώς το κοινό για τα νούμερα και την εξέλιξη της νόσου.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόρδας κατά την ενημέρωσή του, ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα και έναν θάνατο το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.892.

18 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 173 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Ο άνθρωπος, τα λόγια του οποίου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους Έλληνες, αποφάσισε βλέποντας τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την καθημερινή ενημέρωση του κοινού.

Όπως είπε στον συγκινητικό λόγο του, επιθυμεί κι αυτός να επιστρέψει στους ασθενείς του, το πανεπιστήμιο, τους μαθητές του και την παλιά του καθημερινότητα.

Αποφάσισε μάλιστα να κλείσει την ενημέρωση με ένα απόσπασμα του Οδυσσέα Ελύτη, όπως είπε (αν και δεν είναι).

“Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα. Και με τα πιο μικρά. Με τα καθημερινότερα των καθημερινών. Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές, μου φτάνει που μ’αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι. Πολύ. Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους. Πολύ. Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι, που δεν με νοιάζει να με θυμούνται. Που μπορώ και κλαίω ακόμα. Και που τραγουδάω. Μερικές φορές. Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν και ευωδιές που με γοητεύουν.

Σας ευχαριστώ για όλα”.