ΕΟΤ: Πήρε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη τουριστική ταινία 2018
Κοινωνία

ΕΟΤ: Πήρε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη τουριστική ταινία 2018

ΕΟΤ: Πήρε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη τουριστική ταινία 2018

Το πολυβραβευμένο σποτ του ΕΟΤ, «Greece: 365 – Day Destination», αναδείχθηκε ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018. Ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες κατέλαβε την 1η θέση στις προτιμήσεις του κοινού σε 136 χώρες. Μάλιστα, πήρε με σχεδόν διπλάσιες ψήφους από την αμέσως επόμενη υποψηφιότητα. Το σποτ κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο «People´s Choice Award World’ s Best Tourism Film 2018» της CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals).

Στο εντυπωσιακό βίντεο που προτρέπει τους τουρίστες να βρεθούν στη χώρα μας όλες τις εποχές του χρόνου, εμφανίζονται μοναδικές περιοχές από όλη την Ελλάδα. Από την Αττική, ως την Κρήτη και από το Αιγαίο ως τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Το A 365 Day Destination αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ΕΟΤ “Visit Greece” στο Youtube, τον Αύγουστο του 2017. Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας, ενώ το σενάριο ανήκει στον Don Morgan Nielsen.

Η τελετή των βραβείων από τη Βιέννη

Το βραβείο παρέλαβαν ο δημιουργός του σποτ Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας και η προϊσταμένη υπηρεσίας του ΕΟΤ Αυστρίας Ελένη Μελιτά, σε ειδική τελετή απονομής στη Βιέννη. Ο κ. Κιούκας μετέφερε τις ευχαριστίες της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα, για τη μεγάλη διάκριση της CIFFT. Ο δημιουργός κάλεσε τους παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο, να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τους πανέμορφους προορισμούς της Ελλάδας 365 ημέρες τον χρόνο.

Το βράδυ της απονομής, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Βιέννη παρέθεσε δεξίωση, παρουσία του εκτελούντος χρέη Πρέσβη κ. Νικολάου Σαπουντζή. Στην δεξίωση παραβρέθηκαν βραβευθέντες σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, διευθυντές φεστιβάλ τουριστικών ταινιών, εκπρόσωποι οργανισμών τουρισμού άλλων χωρών και δημοσιογράφοι.

Τι είναι ο CIFFT

H CIFFT διοργανώνει 18 φεστιβάλ τουριστικών ταινιών σε όλο τον κόσμο.  Ιδρύθηκε το 1989, στοχεύοντας στην ανάδειξη των καλύτερων ταινιών που παράγονται για την προώθηση ενός προορισμού ή ενός τουριστικού προϊόντος.

Η υποβολή της υποψηφιότητας του ελληνικού σποτ στην Διεθνή Επιτροπή της CIFFT και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, έγινε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας όπου και η έδρα της CIFFT .