Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό;
Κοινωνία

Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό;

Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό;

Με άστατο καιρό έρχεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για κάποια συννεφιά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα αλλά τοπικές βροχές το απόγευμα.

Ο καιρός του Σαββάτου

Η Αττική θα έχει από το πρωί αυξημένη συννεφιά η οποία ενδέχεται να δώσει βροχές στις πιο βορειοδυτικές περιοχές του νομού. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και αργότερα οι βροχές θα γίνουν περισσότερες και θα εντοπίζονται σε ολοένα περισσότερες περιοχές ενώ από αργά τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.
Οι άνεμοι νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν μέσα στη νύχτα βροχές στα χαμηλά και χιονοπτώσεις στα 600 μέτρα και ορεινότερα, προς το ξημέρωμα όμως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και μάλιστα μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών δεν αποκλείεται να υπάρξει καιρική ανάπαυλα, να σταματήσουν δηλαδή τα φαινόμενα εντελώς. Προς το βράδυ θα ξεκινήσει πάλι να βρέχει στα πεδινά και να χιονίζει στα ορεινά στα 700 με 800 μέτρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.