Τσιτσιπάς: Τα γνωμικά αρχαίων Ελλήνων στο instagram μετά από κάθε νίκη
Κοινωνία

Τσιτσιπάς: Τα γνωμικά αρχαίων Ελλήνων στο instagram μετά από κάθε νίκη

Τσιτσιπάς: Τα γνωμικά αρχαίων Ελλήνων στο instagram μετά από κάθε νίκη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βαλθεί να βάλει όλους τους Έλληνες να μάθουν τένις. Η ιστορική νίκη του αθλητή επί του Ρότζερ Φέντερερ προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον του αθλητικού κόσμου, αλλά και όλων των Ελλήνων. Κι ενώ η πορεία του στο Australian Open συνεχίζεται, παρατηρήσαμε πως στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ακολουθεί μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία έπειτα από κάθε νίκη. Αναρτά λοιπόν γνωμικά αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, για να συνοδεύσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Όμηρος

Μετά τη νίκη του επί του Βίκτορ Τρόιτσκι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε ένα γνωμικό του Ομήρου: «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης». «Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα», δηλαδή σε έναν στίχο από την Ιλιάδα και την απάντηση του Έκτορα στον Πολυδάμα. Ο τελευταίος διάβαζε τα σημάδια κι έλεγε σε ποια μάχη έπρεπε να αγωνιστούν και ποια να αποφύγουν. Τη φράση αυτή είπε ο Έκτορας όταν του ζητήθηκε να μην κατέβει στη μάχη και τη χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα όταν θέλουμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε φυγόπονοι, αλλά προσφέρουμε ακόμα και τη ζωή μας για την πατρίδα.

https://www.instagram.com/p/Bsr9FHNnceB/?utm_source=ig_web_copy_link

Αριστοτέλης

«Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις». Με αυτή τη φράση από τη Ρητορική του Αριστοτέλη «γιόρτασε» στο Instagram τη νίκη του επί του Νικολόζ Μπασιλασβίλι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι οι νέοι θέλουν να υπερέχουν και η νίκη είναι μια περίπτωση υπεροχής.

https://www.instagram.com/p/BsxHL3-np-q/?utm_source=ig_web_copy_link

Σωκράτης

Μετά την απίστευτη νίκη απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ o Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε μία φράση του Σωκράτη: «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει», που σημαίνει: «Η παιδεία, όπως η εύφορη γη, φέρνει πάντα κάτι καλό».

https://www.instagram.com/p/Bs3_uL7nD8u/?utm_source=ig_web_copy_link

Και μετά;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί τα ξημερώματα της Τρίτης με το νούμερο 23 του κόσμου, τον 30χρονο Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αουγκούτ. Αν κερδίσει, θα προκριθεί στους 4 του Australian Open, όπου και θα αγωνιστεί ενάντια στον νικητή του ζευγαριού Ράφα Ναδάλ και Φράνσις Τιαφόε. Αυτό που σίγουρα περιμένουμε με ανυπομονησία είναι τι γνωμικό θα επιλέξει μετά τον επόμενο αγώνα του.

Τα συγχαρητήρια από το… NBA

Η ομάδα που αγωνίζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε τα συγχαρητήριά της μέσω Facebook στον Στέφανο Τσιτσιπά αποκαλώντας τον «νέο αστέρα του τένις» και βάζοντας στο τέλος το προφητικό hashtag #tobecontinued.

Η ανάρτηση των Bucks για τον Τσιτσιπά

Η ανάρτηση των Bucks για τον Τσιτσιπά