Βατόπουλος: «Οι γιορτές θα είναι μοναχικές για να μην θρηνήσουμε θύματα»
Κοινωνία

Βατόπουλος: «Οι γιορτές θα είναι μοναχικές για να μην θρηνήσουμε θύματα»

Βατόπουλος: «Οι γιορτές θα είναι μοναχικές για να μην θρηνήσουμε θύματα»

Όσα δήλωσε ο καθηγητής στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει»

Στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» μίλησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος το πρωί του Σαββάτου και αναφέρθηκε στην πανδημία, το άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και τις χριστουγεννιάτικες γιορτές.

«Οι γιορτές θα είναι μοναχικές φέτος για να μην θρηνήσουμε θύματα», τόνισε ο ίδιος και συνέχισε αναφερόμενος στην οικονομία. «Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα όταν πάει κάποιος να ψωνίσει. Εγώ θα έλεγα να μην ανοίξει τίποτα, αλλά εγώ έχω μια θεώρηση περισσότερο από πλευράς δημόσιας υγείας».

«Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι η κατανομή τους αλλά και το πόσο αντέχει το σύστημα υγείας. Καλό είναι να μην αρρωσταίνει κάποιος.

Αυτή τη στιγμή μας κατηγορούν δύο ομάδες ανθρώπων, εκείνοι που λένε ότι πήραμε υπερβολικές αποφάσεις και καταστρέψαμε την οικονομία και εκείνοι που μας κατηγορούν ότι δεν πήραμε υπερβολικές αποφάσεις και καταστρέψαμε την υγεία», εξήγησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και έκλεισε λέγοντας: «Η συνισταμένη των όσων βλέπουμε είναι ότι δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη τίποτα. Συνολικά η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Ακόμη όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα και ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Δεν είναι εύκολο να σταματήσει μια επιδημία από μια νόσο που μεταδίδεται με την αναπνοή».

Δείτε το βίντεο: