Βελτιωμένος ο καιρός την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη
Κοινωνία

Βελτιωμένος ο καιρός την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη

Βελτιωμένος ο καιρός την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη

Χωρίς αξιόλογα και έντονα φαινόμενα αναμένεται ο καιρός της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου.

Νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια της χώρας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, διατηρούνται οι βοριάδες ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και με μικρή άνοδο την Παρασκευή.

Ομίχλες στα βόρεια και χαμηλές θερμοκρασίες για σήμερα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στις Νότιες Κυκλάδες και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 17 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα των Κυθήρων και βαθμιαία στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Για τη Θεσσαλονίκη, το Εθνικό Αστεροσκοπείο προβλέπει λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.