Βικτώρια Καρύδα: Kαταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα για τους «εκτελεστές» του συζύγου της
Κοινωνία

Βικτώρια Καρύδα: Kαταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα για τους «εκτελεστές» του συζύγου της

Βικτώρια Καρύδα: Kαταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα για τους «εκτελεστές» του συζύγου της

Κατέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων

Στην ενδέκατη ήμερα συνεδρίασης βρίσκεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εκτυλίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, στις 32 Οκτωβρίου 2018.

Η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή και η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» βρέθηκαν εκεί για να καταγράψουν τα νέα στοιχεία της υπόθεσης.

Η Βικτώρια Καρύδα για ακόμη μια φορά έδωσε το «παρών», ενώ κάθισε στη πρώτη σειρά ανυπομονώντας να ακούσει την πρόταση του εισαγγελέα για τους κατηγορούμενους που φέρονται ότι σκότωσαν τον σύζυγό της.

Να θυμίσουμε πως στο ειδώλιο βρίσκονται δυο Βούλγαροι, οι οποίοι κατηγορούνται για συμβόλαιο θανάτου. Όπως όλα δείχνουν, ήρθαν στη χώρα με σκοπό να δολοφονήσουν τον επιχειρηματία.

Στην απολογία τους και οι δυο ωστόσο επέμειναν στην αθωότητά τους. Την ημέρα εκείνη μάλιστα υπήρξε και μια λογομαχία ανάμεσα στον έναν από τους δυο κατηγορουμένους και την σύζυγο του εκλιπόντος, την στιγμή που εκείνος είπε: «Μου λείπει η οικογένεια μου, είμαι αθώος», με την ίδια να του φωνάζει: «Και εμένα μου λείπει ο άντρας μου και είναι νεκρός».

https://streamable.com/06cscs

Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος κατέρριψε έναν έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και ζήτησε την καταδίκη τους.

Ο ίδιος βασίστηκε πολύ στα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και στα βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας ενώ φάνηκε πως δεν πείσθηκε, από όσα ισχυρίζονται στις απολογίες τους.

Ο εισαγγελέας έκρινε πως ταιριάζει απόλυτα το προφίλ του πρώτου κατηγορουμένου αλλά και η σωματοδομή του, με αυτή του ανθρώπου που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο της δολοφονίας. Για τον ίδιο λοιπόν είναι ξεκάθαρη η ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου ενώ για τον δεύτερο υποστήριξε πως αν και δεν βρισκόταν στο σημείο, υπήρξε αδιαμφισβήτητα συνεργός.

Είπε επίσης, πως το δικαστήριο πρέπει να αγνοήσει τους ισχυρισμούς των δύο αδελφών ότι ήρθαν στην Ελλάδα περίπου 20 ημέρες πριν τη δολοφονία για τουρισμό και για επαγγελματικούς λόγους, τονίζοντας πως άλλαξαν τέσσερα ξενοδοχεία τα οποία ήταν όλα στην περιοχή κατοικίας του θύματος, με το πρώτο μάλιστα που κατέλυσαν να βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του Μακρή. Παράλληλα, όπως επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, νοίκιασαν τέσσερα αυτοκίνητα. «Είπαν διάφορες δικαιολογίες για τα αυτοκίνητα, για το ότι δεν τους έκαναν. Έλα όμως που τα τρία εξ αυτών έχουν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι» ανέφερε ο εισαγγελέας υπογραμμίζοντας τη «λογική ακολουθία που δυσχεραίνει τη θέση των κατηγορουμένων».

Τέλος, κατά τον εισαγγελέα δεν υπάρχει καμία λογική στην αιτιολογία περί ξαφνικής ασθένειας του νεογέννητου παιδιού του στην Βουλγαρία, που προέβαλε ο 32χρονος για την αιφνίδια αναχώρηση του από την χώρα αμέσως μετά την δολοφονία. Κατά τον εισαγγελέα, η δικαιολογία του αναιρείται από τις κινήσεις που έκανε ο κατηγορούμενος: «Έχει γεννηθεί το παιδί σου. Σηκώνεσαι και φεύγεις και έρχεσαι στην Ελλάδα και όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, δεν παίρνεις το αμάξι αμέσως που έχεις νοικιάσει να πας στο Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στην Βουλγαρία; Αντίθετα, περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο και έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν, το νοικιασμένο αυτοκίνητο;».

https://streamable.com/fwu1y7