Βίκυ Σταμάτη: Όσα είχε πει το 2019 για την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου και το «αντίο» στον σύζυγό της
Κοινωνία

Βίκυ Σταμάτη: Όσα είχε πει το 2019 για την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου και το «αντίο» στον σύζυγό της

Βίκυ Σταμάτη: Όσα είχε πει το 2019 για την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου και το «αντίο» στον σύζυγό της

Η τελευταία της συνέντευξη πριν από τον θάνατό του

Μια εποχή έκλεισε για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας με τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το άλλοτε κραταιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έφτασε ένα βήμα πριν από την πρωθυπουργία, οδηγήθηκε  στη φυλακή με πολλές κατηγορίες περί «ξεπλύματος» με συγκατηγορούμενη τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Η ίδια τον αποχαιρέτισε με δύο αναρτήσεις στο Instagram, μία με τον γιο τους και μία με τη φωτογραφία του συζύγου της.

«Ο Άκης έχει έναν πολύ συγκεκριμένο χρόνο ζωής πια»

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια δεν είχε δώσει κάποια συνέντευξη εκτός από εκείνη το 2017 στον Αντώνη Σρόιτερ.

Η Βίκυ Σταμάτη όμως μίλησε το 2019 στον Πέτρο Κουσουλό και το Top Story και είχε μιλήσει για όλα: τη γνωριμία της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον μεγαλοπρεπή γάμο τους στο Παρίσι που πρωταγωνίστησε στα έντυπα της εποχής, το σπίτι της οικογένειας στην Ακρόπολη και το ακριβό lifestyle.

Ακόμα είχε μιλήσει για τη σύλληψή τους, τις συνθήκες κράτησης του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό, την κατάσταση της υγείας του, τις δικές της δύσκολες ώρες στη φυλακή, την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο, αλλά και την απόπειρα να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Τα βγάζουμε πέρα με πάρα πολλές στερήσεις, με άπειρα προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που με κάποιο τρόπο μας ευεργετούν σε στιγμές που έχουμε την απόλυτη ανάγκη. Άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά όχι του φιλικού» τόνισε.

Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού, είπε: «Είναι στη χειρότερη κατάσταση της υγείας του. Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ στο θέμα της υγείας, γιατί δε θα ήθελα να δώσω χαρά σε εχθρούς και αντιπάλους».

«Αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ο σύζυγός μου. Το θέμα είναι ότι προσπαθεί -γιατί είναι ένας πολύ εγωιστής και συγχρόνως πολύ υπερήφανος άνθρωπος – να μην το εξωτερικεύει τουλάχιστον τον χρόνο που βρίσκεται κοντά στο παιδί. Όμως είναι τόσο αντιληπτό το πρόβλημα, το οποίο έχει, που δεν περνάει απαρατήρητο. Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με κίνηση» ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε: «Ο Άκης έχει έναν πολύ συγκεκριμένο χρόνο ζωής πια. Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι Θεός, και γι’ αυτό δεν θα σας πω τον χρόνο».

Μάλιστα λίγο καιρό μετά είχαν εμφανιστεί φωτογραφίες με τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε αναπηρικό αμαξίδιο.