Χαμός στα Ιωάννινα με τα λανθασμένα θετικά self-tests μαθητών
Κοινωνία

Χαμός στα Ιωάννινα με τα λανθασμένα θετικά self-tests μαθητών

Χαμός στα Ιωάννινα με τα λανθασμένα θετικά self-tests μαθητών

Δεκάδες μαθητές βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι τα test είχαν κάνει λάθος

Ένα απίστευτο αλαλούμ προκλήθηκε με τα self-tests των μαθητών στα Γιάννενα, καθώς δεκάδες από αυτά βγήκαν θετικά ή οριακά θετικά.

Το πρωί της Δευτέρας, οι μαθητές ξεκίνησαν να κάνουν τα test για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα θρανία, ωστόσο πολλά από αυτά έβγαιναν θετικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αγωνία αλλά και ταλαιπωρία για τους ίδιους και τους γονείς τους.

Ο ΕΟΔΥ και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου ζήτησαν από τους μαθητές να προχωρήσουν σε δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου, με τα αποτελέσματα που προέκυψαν να είναι σχεδόν όλα αρνητικά και ως εκ τούτου τα self test να έχουν δώσει ψευδείς απαντήσεις.

Τι έχει συμβεί με τα self test

Προς το παρόν απάντηση δεν έχει δοθεί παρά μόνο γίνονται εικασίες για ενδεχόμενο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καμπουράκη, περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, ο οποίος μίλησε στο Live News του MEGA, ο επανέλεγχος έδειξε ότι τα περισσότερα τεστ ήταν τελικά αρνητικά, ενώ το λάθος οφείλεται ενδεχομένως σε λανθασμένη χρήση του test.

«Σε μερικά από αυτά υπήρχε μικρή ποσότητα υγρού και πιθανότατα το τεστ δεν εκτελέστηκε σωστά. Δεν υπάρχει ακοή ξεκάθαρη ένδειξη», σημείωσε ο εκπαιδευτικός.