Υπόθεση 6χρονου Ράινερ: Όσα υποστηρίζει ο πατέρας του για την απαγωγή και οι αιχμές της μητέρας για τις Αρχές – Ποιος ήταν ο κουκουλοφόρος που τον άρπαξε;
Κοινωνία

Υπόθεση 6χρονου Ράινερ: Όσα υποστηρίζει ο πατέρας του για την απαγωγή και οι αιχμές της μητέρας για τις Αρχές – Ποιος ήταν ο κουκουλοφόρος που τον άρπαξε;

Υπόθεση 6χρονου Ράινερ: Όσα υποστηρίζει ο πατέρας του για την απαγωγή και οι αιχμές της μητέρας για τις Αρχές – Ποιος ήταν ο κουκουλοφόρος που τον άρπαξε;

Τη δική του εκδοχή παρουσίασε ο Νορβηγός πατέρας

Στο Live News μίλησε μέσω του δικηγόρου του ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ που πλέον βρίσκεται στη Νορβηγία και έδωσε τη δική του εκδοχή για την ιστορία.

«Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που ο γιος μου είναι και πάλι μαζί μου ασφαλής σχεδόν 2 χρόνια μετά την αρπαγή του» αναφέρει ο πατέρας του 6χρονου, Ρίκι Πέντερσον.

«Καταλαβαίνω πως η μητέρα νιώθει απογοητευμένη αλλά δεν κατανοώ γιατί εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου» συμπληρώνει ο πατέρας.

«Συνεπώς απλά λέει ότι όλα είναι ψέματα και αν αυτά ήταν έστω σ’ ένα βαθμό αληθινά τότε θα είχε την απόλυτη ευκαιρία να καταθέσει αυτές τις κατηγορίες στην εκδίκαση της επιμέλειας του τέκνου» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα.

Ο Νορβηγός δικηγόρος περιέγραψε πώς είναι σήμερα ο μικρός Ράινερ.

«Χτες συναντήθηκε με τα ξαδέλφια του. Είναι ίδιας ηλικίας, έπαιξαν μαζί και είναι κάπως παράξενο διότι ήταν σαν να μην υπήρξαν αυτά τα δύο χρόνια απουσίας.
Επανασυνδέθηκαν αμέσως λες και έπαιζαν μαζί και την προηγούμενη μέρα» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ο δικηγόρος, ο μεγαλόσωμος άνδρας με κουκούλα που άρπαξε το παιδί από το σπίτι στην Κηφισιά ήταν φίλος του πατέρα.

«Είναι μια πολύ δραματική ιστορία. Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας φίλος του πατέρα πλησίασε το παιδί και τον ρώτησε «ο πατέρας σου είναι εδώ κοντά, θες να πας σπίτι μαζί του;» και το παιδί απάντησε «Ναι! Θέλω να πάω σπίτι!». Αν το παιδί έλεγε «όχι, θέλω να μείνω με την μαμά» όλη η επιχείρηση θα είχε εγκαταλειφθεί» είπε.

Ο πελάτης του δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε να βγάλει το παιδί από την χώρα τονίζοντας πάντως πως ταξίδεψαν με προγραμματισμένη πτήση.

«Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή αλλά καταλαβαίνω πως ταξίδεψαν με μια κανονική πτήση» ανέφερε ο δικηγόρος και υποστήριξε τον πελάτη του δηλώνοντας πως δεν έκανε κάτι λάθος, «γιατί αυτό που έκανε στην πραγματικότητα είναι να πάρει πίσω το παιδί που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα».

Ο πατέρας απάντησε και στις κατηγορίες της μητέρας για ενδοοικογενειακή βία που μάλιστα έφτασε και στο σημείο απειλής με μαχαίρι.

«Η μητέρα είχε την δυνατότητα να μιλήσει ελεύθερα ενώπιον του δικαστηρίου στην Νορβηγία αλλά επέλεξε να μην το πράξει. Το παιδί χρειάζεται φροντίδα και όχι πόλεμο» δηλώνει ο πατέρας του 6χρονου.

Το Live News παρουσίασε το έγγραφο με την ετυμηγορία για την επιμέλεια του μικρού Ράινερ η οποία δίνεται στον πατέρα από το νορβηγικό δικαστήριο και δεν επιτρέπει στη μητέρα να έχει επαφή με το παιδί.

Η μητέρα πάντως μίλησε στην ίδια εκπομπή και άφησε σαφείς αιχμές για τις ελληνικές Αρχές και τον τρόπο που χειρίστηκαν την απαγωγή του παιδιού της.

«Αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο, πλαστό διαβατήριο, είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;».

Όπως σημειώνει η μητέρα, η εκδοχή που έδωσε ο πατέρας σε νορβηγικά ΜΜΕ είναι τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα.

«Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρώτησαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε ναι και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν».

Η μητέρα του 6χρονου, η οποία αν εγκαταλείψει την Ελλάδα θα συλληφθεί καθώς υπάρχει εις βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε από τα νορβηγικά δικαστήρια, καταγγέλλει ότι της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί της.

«Αν εγώ πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα (σ.σ. ο πρώην σύζυγός της), δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια ενώ εκείνος στις δίκες του ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια».

Η ίδια σημειώνει ότι η οικογένεια σχεδίαζε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα, και η έλευση η δική της με το παιδί ΄ήταν το πρώτο βήμα.

«Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει “ναι σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα”. Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του».

Η μητέρα του 6χρονου τόνισε ότι εξετάζει τις κινήσεις που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα προκειμένου να επανενωθεί με τον γιο της.

«Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πάτερα του», καταλήγει.

Ο πατέρας πάντως απέστειλε σε ελληνικά media βίντεο που δείχνει το παιδί να παίζει μαζί του και κατά δήλωσή του είναι τωρινό.

Όπως ανέφερε, το έδωσε στη δημοσιότητα για να δείξει ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του και δεν είναι τρομοκρατημένο…