Υπόθεση Μπεκατώρου: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά στην ΕΙΟ μετά τις καταγγελίες
Κοινωνία

Υπόθεση Μπεκατώρου: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά στην ΕΙΟ μετά τις καταγγελίες

Υπόθεση Μπεκατώρου: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά στην ΕΙΟ μετά τις καταγγελίες

Τι αναφέρει η επιστολή που απεστάλη στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας;

«Χιονοστιβάδα» εξελίξεων έφερε η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου ότι υπέστη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο παρελθόν από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού (ΕΙΟ), καθώς στάθηκε αφορμή να ανοίξουν κι άλλα στόματα με εξίσου ανατριχιαστικές ιστορίες παρενόχλησης μέσα στους κόλπους του αθλητισμού.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανέστειλε την τρέχουσα δωρεά του στην ΕΙΟ για το πρόγραμμα εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ εκφράζοντας σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας απογοήτευση για την αντιμετώπιση απέναντι στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.

Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».