Υπόθεση Γλυκά Νερά: Η οικογένεια του Μπάμπη δεν θα διεκδικήσει την επιμέλεια της Λυδίας – Πώς περνάει η μικρή στην Αλόνησο
Κοινωνία

Υπόθεση Γλυκά Νερά: Η οικογένεια του Μπάμπη δεν θα διεκδικήσει την επιμέλεια της Λυδίας – Πώς περνάει η μικρή στην Αλόνησο

Υπόθεση Γλυκά Νερά: Η οικογένεια του Μπάμπη δεν θα διεκδικήσει την επιμέλεια της Λυδίας – Πώς περνάει η μικρή στην Αλόνησο

Τι είπε ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου

Στην οικογένεια της Καρολάιν και τους γονείς της, θα παραμείνει η μικρή Λυδία, καθώς όπως τόνισε ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της κοπέλας, Αλέξανδρος Παπαϊωανννίδης δεν θα διεκδικήσει την επιμέλειά της.

«Η διάθεση της οικογένειας του εντολέα μου δεν είναι να μπει σε οποιαδήποτε διεκδίκηση ή διαμάχη. Αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Θεωρώ ότι οι όροι θα είναι πάνω κάτω αυτοί που ισχύουν σήμερα και οι οποίοι τηρούνται ευλαβικά. Δημιουργήθηκε γέφυρα μεταξύ των δύο οικογενειών για να είναι καλό το κλίμα για το παιδί κυρίως» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Παράλληά, δήλωσε ότι οι γονείς του θύματος και του συζυγοκτόνου έχουν συχνή επικοινωνία, με τους τελευταίους μάλιστα να μένουν στην Αλόννησο πλεόν. «Και οι γονείς του εντολέα μετακόμισαν στο νησί για ένα διάστημα για να είναι κοντά και να παρέχουν την οποιαδήποτε βοήθεια και στην άλλη οικογένεια που θα μεγαλώσει το παιδί».

Τέλος, όσον αφορά στα της έρευνας, τόνισε ότι αναμένονται οι άρσεις του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου του συζυγοκτόνου, αλλά και οι απαντήσεις από εταιρεία στην Κίνα για να διαπιστωθεί πότε έκλεισε η κάμερα την βραδιά του εγκλήματος.

«Το παιδί μεγαλώνει φυσιολογικά»

Στην κάμερα του «Χαμογέλα και πάλι» μίλησαν η φίλη της μητέρας της Καρολάιν και η καθηγήτρια της αδικοχαμένης κοπέλας.

Η καθημερινότητα της μικρής Λυδίας στο νησί κυλά ήρεμα. Η κοινωνία έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας στο παιδί και συγγενείς και φίλοι στέκονται δίπλα στην οικογένεια.

Όπως αποκαλύπτει η κ. Χαρίκλεια Θεοδώρου, φίλη της μητέρας της Καρολάιν: «Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η Λυδία. Έχει εγκλιματιστεί στο περιβάλλον. Το παιδί μεγαλώνει φυσιολογικά μέσα σε ένα περιβάλλον αγάπης.»

«Νομίζω πως είναι πολύ μικρό, δεν ξέρει καν την έννοια “μαμά” και “μπαμπάς” στη ηλικία 10 και 11 μηνών», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Η γιαγιά είναι υπέροχη και όπως καταλαβαίνετε από τη στιγμή που μεγάλωσε την Καρολάιν και έβγαλε ένα ολοκληρωμένο και σωστό άνθρωπο για το εγγόνι της θα κάνει 10 φορές περισσότερα πράγματα».

‘Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αισθάνεται μεγάλη ευθύνη, αγωνιά για την ανατροφή της Λυδίας».

Επιπλέον τόνισε ότι «oι γονείς του πιλότου το καλοκαίρι ήταν στην Αλόννησο και έκαναν επισκέψεις στη μικρή Λυδία. Και οι δυο πλευρές θα κάνουν τα πάντα για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Λυδία».

H κ. Κική Αναγνώστου, καθηγήτρια της Καρολάιν, αποκάλυψε στην κάμερα της εκπομπής: «αν και οι γονείς του πιλότου ήταν στο νησί, το σπίτι τους δεν ήταν ποτέ ανοιχτό».

Γενικότερα, όπως ανέφερε: «όλοι είναι διακριτικοί και δε θέλουν να δίνουν στόχο στο νησί».